ΤΟΠΙΚΑ

Εμβολιαστικό κέντρο στον Βόλο χωρίς καθαρίστριες, εν μέσω πανδημίας

εμβολιαστικό-κέντρο-στον-βόλο-χωρίς-κ-560063

Εληξε η σύμβαση με τον εργολάβο στο Κέντρο Υγείας Βόλου – Αγώνας δρόμου για τη νέα σύμβαση

Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκλάβει κανείς την είδηση, ότι το εμβολιαστικό κέντρο το οποίο λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Βόλου και πραγματοποιεί περίπου 370 εμβολιασμούς ημερησίως, εν μέσω πανδημίας, ξέμεινε από καθαριότητα.

Ομως είναι πραγματικότητα. Από τη Δευτέρα το βράδυ που «κλείδωσε» το κτίριο που στεγάζεται η νομαρχιακή μονάδα υγείας του πρώην ΠΕΔΥ, μετά το πέρας των εμβολιασμών και των ιατρείων, την καθαριότητα ανέλαβε το ίδιο το υγειονομικό προσωπικό της δομής.

Η σύμβαση με τον εργολάβο καθαριότητας έληξε. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός η καθαριότητα θα γίνεται εκ των ενόντων.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η υπόθεση της καθαριότητας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας «χωλαίνει» εδώ και χρόνια.

Οποτε λήγουν οι συμβάσεις με τους ιδιώτες εργολάβους οι εργαζόμενοι δεινοπαθούν, καθώς προκειμένου να διατηρείται σε ένα ευπρεπές επίπεδο τα ιατρεία και οι χώροι αναμονής που προσέρχονται ασφαλισμένοι και ασθενείς, αναγκάζονται να καθαρίζουν μόνοι τους τον χώρο.

Μέχρι να αναδειχτεί ο νέος εργολάβος καθαριότητας το ίδιο θα επαναληφθεί τώρα. Με τη μόνη διαφορά ότι πλέον το Κέντρο Υγείας Βόλου είναι και εμβολιαστικό κέντρο, όπερ σημαίνει ότι οι απαιτήσεις για την καθαριότητα των χώρων είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Βόλου έχει εγκαίρως ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ, που είναι η επιβλέπουσα αρχή για όλες τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για το χρόνο λήξης των συμβάσεων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έχει ήδη ξεκινήσει ο νέος διαγωνισμός. Η διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα, μεσολαβούν ενστάσεις επί ενστάσεων μέχρι να κατοχυρωθεί ο νέος μειοδότης.

Με βάση την προηγούμενη εμπειρία δεν αναμένεται νέος εργολάβος πριν περάσει ένας μήνας. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι μέχρι τότε «σκούπα και φαράσι» θα πιάνουν στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας οι ίδιοι οι υπάλληλοι.

Σημειώνεται πως το ίδιο ισχύει και για τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο στην οδό Ξενοφώντος με Παπαδιαμάντη στο Βόλο, αλλά και στην πλατεία δημαρχείου στη Νέα Ιωνία όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, ιατρεία, οδοντιατρεία , το φυσικοθεραπευτήριου και το ακτινολογικό Τμήμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου