ΤΟΠΙΚΑ

Ηρωες του ’21 «ζωντανεύουν» στις τάξεις του 2ου Γυμνασίου Βόλου

ηρωες-του-21-ζωντανεύουν-στις-τάξει-560137

Η Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης, ο Κολοκοτρώνης και 13 ακόμη ήρωες δίνουν τα ονόματά τους σε κάθε μία από τις 16 αίθουσες και εργαστήρια με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Συνολικά 16 ήρωες και πνευματικές μορφές του 1821 «ζωντανεύουν» σε κάθε μία από τις ισάριθμες σχολικές αίθουσες και εργαστήρια του 2ου Γυμνασίου Βόλου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του ’21. Γνωστές προσωπικότητες της εποχής, που διαδραμάτισαν ρόλο για την ελευθερία και την εθνική παλιγγενεσία, δίνουν τα ονόματά τους στις τάξεις, σε πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, για να τιμήσουν τη μεγάλη επέτειο.

Η προσπάθεια ξεκίνησε ήδη από το τρέχον σχολικό έτος, παρά το γεγονός ότι για το περισσότερο χρονικό διάστημα τα σχολεία ήταν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οπως εξηγεί ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου Απόστολος Ζαχαρός, κάθε αίθουσα θα έχει το δικό της όνομα: Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Ανθιμος Γαζής, Ρήγας Βελεστινλής, Υψηλάντης, Μακρυγιάννης, Κοραής, Καποδίστριας, Τζαβέλας, Ανδρούτσος, Διάκος, Κανάρης και Παπαφλέσσας, ακόμη και ο Διονύσιος Σολωμός που έγραψε τον εθνικό ύμνο.

Εκτός από το όνομα που θα αναγράφεται σε ένδειξη στην πόρτα έξω από την αίθουσα, στο εσωτερικό θα υπάρχουν τα αντίστοιχα πορτρέτα των ηρώων. Πλέον οι αίθουσες δεν θα λέγονται Α1, Β3, Γ2 ανάλογα με το τμήμα που κάθε μία φιλοξενεί, αλλά «αίθουσα Καραϊσκάκη», «αίθουσα Κολοκοτρώνη» κ.ο.κ.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κάθε τμήματος μάλιστα θα αναλάβει να μιλήσει για τον συγκεκριμένο ήρωα στους μαθητές του. Στόχος δε, είναι οι μαθητές να εναλλάσσονται από αίθουσα σε αίθουσα, προκειμένου όλοι να γνωρίσουν τις μεγάλες μορφές της Ελληνικής Επανάστασης.

«Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος και θα συνεχιστεί από το νέο σχολικό έτος. Μάλιστα θα συνδυαστεί και με διδακτικές – εκπαιδευτικές επισκέψεις. Για παράδειγμα θα επισκεφθούμε τις Μηλιές για γνωρίσουμε την ιστορία και τη δράση του Ανθιμου Γαζή, το Βελεστίνο για τον Ρήγα Φεραίο, το Ναύπλιο για τον Καποδίστρια», σημειώνει ο κ. Ζαχαρός.

Το σχολείο εξασφάλισε επίσης και μία μεγάλη ελληνική σημαία, την οποία όμως θα αναρτήσει το νέο σχολικό έτος. «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αναλάβαμε με αφορμή τα 200 χρόνια για την Ελληνική Επανάσταση, που όμως θα μείνει ως κληρονομιά στο σχολείο και για τους επόμενους μαθητές που θα έρθουν», κατέληξε ο κ. Ζαχαρός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου