ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική ένεση το τριήμερο για τους επαγγελματίες τουρισμού της Μαγνησίας

τονωτική-ένεση-το-τριήμερο-για-τους-επ-560168

Κινητικότητα και κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μαγνησία

Αχτίδα ελπίδας αχνοφαίνεται στη Μαγνησία ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς παρατηρούνται κινητικότητα και ενδιαφέρον για κρατήσεις, που αναμένεται να αυξηθούν την τελευταία στιγμή. Σε περίοδο εξαιρετικά αβέβαιη, αναμένεται να αποτελέσει τονωτική ένεση το τριήμερο για τον τουρισμό στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τις ελπίδες των επαγγελματιών του τουρισμού να εναποτίθενται στην γιορτή του Αγίου Πνεύματος, συγκρατημένη αισιοδοξία καταγράφεται στη Μαγνησία, με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σκιαγραφεί το κλίμα που επικρατεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Με τα ταξίδια και τις εκδρομές να παραμένουν «παγωμένα» μέχρι στιγμής, λόγω της διστακτικότητας των Βολιωτών, κινητικότητα παρατηρείται, την ίδια στιγμή, στα καταλύματα της περιοχής.

«Δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι εκδρομές στον επιθυμητό βαθμό. Δεν υπάρχει κινητικότητα στα ταξίδια, ούτε έχουμε δει κάτι ιδιαίτερο στα τουριστικά γραφεία. Περνούν, ρωτούν, αλλά τα γκρουπ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Προσπαθούν όλοι, αλλά σίγουρα γκρουπ ακόμη δεν υπάρχουν. Στα ξενοδοχεία θα υπάρξει κινητικότητα το τριήμερο. Υπάρχουν κρατήσεις από Ελληνες και σίγουρα το τριήμερο θα είναι τονωτική ένεση», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η τουριστική πράκτορας, Θέκλα Καμμένου.

Συγκρατημένα αισιόδοξος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, εκτιμά ότι «το τριήμερο θα πάει καλά και θα αποτελέσει το οξυγόνο για πολλές επιχειρήσεις». Με τις κρατήσεις ενόψει του τριημέρου να συνεχίζονται, ο πρόεδρος υπογραμμίζει ότι «πλέον θα συνηθίσουμε σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και μάλιστα σε κρατήσεις του τελευταίου δευτερόλεπτου. Το ενδιαφέρον θα προέλθει από την εγχώρια αγορά. Εχουν ανοίξει πάρα πολλά ξενοδοχεία, αλλά το ζητούμενο είναι να πρασινίσουμε την περιοχή μας». Εντείνεται, στο μεταξύ, η ανησυχία λόγω της συνεχούς αναβολής των πτήσεων από την Βρετανία, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει: «Ευελπιστούμε να ανοίξει η Βρετανική αγορά, διότι έχουμε πολλούς πελάτες από την Αγγλία και απευθείας σύνδεση με την Easy Jet».

Αναμονή στη Μαγνησία

Σε αναμονή ο ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας Κώστας Λεβέντης, κάνει λόγο για «κινητικότητα, που θα αποτελέσει φάρμακο για τους επαγγελματίες». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν ενδιαφέρον και κρατήσεις, αλλά περιμένουμε να δούμε ποιοι θα ανοίξουν. Μια καλή πρώτη ένδειξη είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, υπάρχουν κρατήσεις στους καλοκαιρινούς προορισμούς, και περιμένουμε να δούμε την συνέχεια».

Τα πρώτα θετικά δείγματα αχνοφαίνονται και στα καταλύματα της περιοχής, με την Εύα Αρβανίτη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μαγνησίας, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχουν τηλεφωνήματα, υπάρχει ενδιαφέρον, όχι όμως το ενδιαφέρον που περιμέναμε. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια καλή αρχή, τουλάχιστον, για να δούμε πως θα πάει η σεζόν. Είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση, λόγω της καθυστέρησης στο άνοιγμα της Βρετανικής αγοράς, διότι στο Πήλιο, ειδικά, είχαμε πολλούς Αγγλους. Ο κόσμος είναι λίγο «κουμπωμένος» και βλέπουμε πιο πολλές κρατήσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Εχουν μετατοπιστεί λίγο αργότερα οι κρατήσεις από το εξωτερικό. Υπάρχει κινητικότητα, αλλά όχι αυτή που περιμέναμε».

Μικρή κινητικότητα διαβλέπει το τριήμερο η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, ενώ εκτιμά ότι «λίγοι έλληνες θα πραγματοποιήσουν μικρές αποδράσεις, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών, που δεν είναι τόσο ανθηρές. Εχω μια ελπίδα και μια αισιοδοξία ότι τελευταία στιγμή μπορεί να έρθουν περισσότεροι απ’ ότι περιμένουμε. Το τριήμερο θα είναι τονωτική ένεση, αλλά δεν θα δούμε μεγάλο ποσοστό άφιξης τουριστών αυτή την περίοδο, γιατί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι πτήσεις από το εξωτερικό».

Αναμένοντας την συνέχεια, επισημαίνει ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα κινηθούν σε καλύτερα ποσοστά σε σύγκριση με πέρυσι. «Υπάρχει ζήτηση, υπάρχουν όμως και ακυρώσεις πολλές. Αλλοι ακυρώνουν κρατήσεις και άλλοι τις μεταθέτουν Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, διότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο», υπογραμμίζει.

Παρόλα ταύτα, η πρόεδρος διατηρεί την ψυχραιμία της, επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και πιστεύω ότι οι έλληνες θα μας τιμήσουν και φέτος. Μέσα Ιουνίου θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι επόμενοι μήνες για τον τουρισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου