ΤΟΠΙΚΑ

Είσοδος εξωσχολικών σε δημοτικά του Βόλου

είσοδος-εξωσχολικών-σε-δημοτικά-του-β-560585

Απαραίτητη η επαναφορά του θεσμού των σχολικών φυλάκων για την προστασία των σχολείων υπογραμμίζει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος

Την ανησυχία περιοίκων, ιδίως γονέων που έχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, προκάλεσε η προχθεσινή μεταμεσονύκτια… είσοδος εξωσχολικών στο συγκρότημα των 7ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων στη Ν. Δημητριάδα.

Σύμφωνα με περιοίκους, λίγο μετά τα μεσάνυκτα έξω από το σχολείο, σταμάτησαν τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού και μία μικρότερη και οι οδηγοί κατέβηκαν, πήδηξαν από τα κάγκελα και μπήκαν μέσα στο σχολείο για άγνωστο λόγο.

Κάτοικος της περιοχής κάλεσε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν, ανήσυχος για το τι μπορεί να κάνουν εξωσχολικοί, σε ώρα περασμένη, μέσα σε χώρο όπου καθημερινά βρίσκονται παιδιά μικρής ηλικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Κάτοικοι της συνοικίας της Ν. Δημητριάδας αναφέρουν ότι πολλές φορές στο παρελθόν εξωσχολικοί έχουν μπει μέσα σε σχολεία και προχωρούν σε βανδαλισμούς. Πέρυσι, είχαν σπάσει τζάμια από σχολείο, μπήκαν μέσα και πετούσαν σχολικό εξοπλισμό από το παράθυρο.

«Δεν είναι μόνο οι ζημιές που προκαλούν. Δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να κάνουν μέσα στα προαύλια, όπου πάνε την επομένη τα παιδιά μας», αναφέρουν κάτοικοι και γονείς μαθητών για τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις νεαρών που είναι μάλιστα συχνές.

Το θέμα τέθηκε υπόψη του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργου Πολύζου, ο οποίος μίλησε για ένα συχνό φαινόμενο. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν τεθεί υπόψη του τρία παρόμοια περιστατικά. «Δυστυχώς σε σχολεία έξω από τα οποία δεν υπάρχει καλός φωτισμός ή παρέχουν… κάλυψη λόγω βλάστησης, εισέρχονται εξωσχολικοί και πολλές φορές προχωρούν σε ζημιές. Τα σχολεία έχουν στην πλειοψηφία τους συμβόλαια με εταιρείες φύλαξης, ωστόσο οι περιπολίες που γίνονται δεν είναι δυνατό να καλύψουν όλη τη διάρκεια της νύχτας σε καθημερινή βάση. Οι σχολικοί φύλακες, ένας θεσμός που καταργήθηκε, θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποτροπή τέτοιων περιστατικών», σχολίασε ο κ. Πολύζος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου