ΤΟΠΙΚΑ

Καλέσματα από ταξικά σωματεία και συλλογικότητες για την πλατεία Πανεπιστημίου

καλέσματα-από-ταξικά-σωματεία-και-συλ-560651

Με ανακοινώσεις τους τα ταξικά σωματεία, που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία για το εργασιακό και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Σωματεία, όπως οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, καλούν εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές και νεολαίους να «οργανώσουν τον αγώνα για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο.

«Θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω! Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε το απεργιακό κάλεσμα του σωματείου να φτάσει σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, σε κάθε εργασιακό χώρο. Το «δεν πάει άλλο», «δεν αντέχουμε να εργαζόμαστε σαν σκλάβοι», η διάθεση νέων συναδέλφων να μην συμβιβαστούν με την εργασιακή ζούγκλα που ζούμε, είναι για όλους κινητήρια δύναμη», προτρέπουν επισημαίνοντας ότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος.

Ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων, ο νόμος Κατρούγκαλου και προειδοποιούν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι οι «αντεργατικές διατάξεις να καταστούν ανενεργές».

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία απευθύνει επίσης η Λαϊκή Ενότητα. Απευθυνόμενη σ’ όσους είναι επιφυλακτικοί, ως προς την χρησιμότητα των κινητοποιήσεων, αναφέρει:

«Αν τώρα κάποιοι ακόμα αναρωτιούνται αν πρέπει να κατέβουν στο δρόμο και να απεργήσουν κι αν έχουμε τη δύναμη να δώσουμε λύση σε αυτά τα προβλήματα η απάντηση είναι μία. Ναι. Γιατί στο λαό βρίσκεται η λύση και στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη μαζί με τα σωματεία για να τους αποδείξουμε ότι δεν μπορεί να παίζουν με τις ζωές μας και ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε και τη δύναμη και τη λύση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου