ΤΟΠΙΚΑ

Μόδα με την σφραγίδα του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου

μόδα-με-την-σφραγίδα-του-δημοτικού-ιεκ-851206

Μια λαμπερή βραδιά δημιουργίας είναι η ετήσια εκδήλωση του Τμήματος Ενδυματολογίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.30 μ.μ στο ΕΑΚ Βόλου (Κολυμβητήριο), προκειμένου να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τις εντυπωσιακές ενδυματολογικές προτάσεις του τμήματος. Η καθιερωμένη επίδειξη μόδας του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου θα κορυφωθεί με την απονομή της υποτροφίας, που για τρίτη χρονιά φέτος θα ανακοινώσει η ίδια η Θεοδοσία Τζιβέλη σε αριστούχο σπουδαστή/στρια του Τμήματος Ενδυματολογίας για τη συνέχεια των σπουδών στη Σχολή POLIMODA της Φλωρεντίας. Για πρώτη φορά η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων). Όπως και τα προηγούμενα χρόνια στην εκδήλωση θα δώσει ιδιαίτερο ύφος η παρουσίαση του γνωστού δημοσιογράφου – τηλεπαρουσιαστή της πόλης μας Σωτήρη Πολύζου.
Η έναρξη θα γίνει με τις φαντασμαγορικές δημιουργίες από το Τμήμα Κοσμήματος, που έγιναν ειδικά για την επίδειξη με απίθανα υλικά και θα συνοδεύουν απλά ενδύματα. Πρόκειται για δημιουργίες των μαθητών Έφης Ρουσοπούλου, Βασίλη Δημητρακόπουλου, Μάγκυς Χούρυ, Ελένης Νικολαίδου, Λένας Καλιώρα, Ελπίδας Τσολακίδου, Βαλπόλε Σούμπα, Μαρίας Βιδάλη, Αθηνάς Τοζακίδου, Άγγελου και Αλέξη Κεφαλιακού, που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες τους Λέτα Αργυράκου και Μαρούσκα Οικονόμου.
Θα ακολουθήσει η επίδειξη μόδας με δημιουργίες των σπουδαστών Α΄ και Β΄ έτους Αργύρη Αργυρόπουλου, Ιωάννα Κουζοπούλου, Φάνη Κουτεντάκη, Τάνια Τσάκα, Ναυσικά Παναγούλα, Ναταλία Ηλιάδη, Νάντια Πάντζιου και Δήμητρα Χρόνη. Μετά το τέλος των σπουδαστικών εργασιών θα παρουσιαστούν μεμονωμένα μικρές κολεξιόν των αποφοίτων – επαγγελματιών Ειρήνης Καραδήμου, Νικόλα Καίσαρη, Έλεν Μαμουρίδου, Αντώνη Τσατσούλη, Δέσποινας Πακλατζή, Ουρανίστα Μαρίνα και Ναλμπάντη Κατερίνας με ανδρικά ρούχα που φορέσει το διαχρονικό μοντέλο του ΔΙΕΚ και απόφοιτος Θεολόγος Ναλμπάντης. Τα ενδύματα έγιναν με την επιμέλεια των καθηγητριών του τμήματος Μίνας Παχιού – Γαβριήλ μοντελίστ – στυλίστ υπεύθυνης του τμήματος και των άλλων δασκάλων Όλγας Οικονόμου – Φουρκιώτη, Βάγιας Κρομμύδα – Αρχοντή και Δήμητρας Αγορά – Τσιμπερίδη και Σοφίας Καραγεωργού.
Στο τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή της υποτροφίας σε σπουδαστή – στρια του Τμήματος Ενδυματολογίας. Η κυρία Τζιβέλη ενισχύοντας και επιβραβεύοντας το έργο του Δημοτικού ΙΕΚ και ακολουθώντας το θεσμό ξένων ιδρυμάτων θα απονείμει την Β΄ υποτροφία για τη Σχολή POLIMODA της Φλωρεντίας, ενώ ο περσινός υπότροφος Αργύρης Αργυρόπουλος θα κάνει το δεύτερο κύκλο της υποτροφίας του στην επιχείρησή της. Οι δημιουργίες ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις όπως δίδονται από τα κέντρα της μόδας και έχουν στοιχεία των δεκαετιών ’60 και ’80. Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελούν τα τυπωμένα υφάσματα κάποιων ενδυμάτων που έχουν δημιουργηθεί στο μάθημα υφασματολογίας της Φιλανδέζας καθηγήτριας Χέιντυ Σταθάκη. Επίσης για πρώτη φορά εκτός από τα βραδινά ενδύματα υψηλής ραπτικής θα παρουσιαστούν και πιο “φορέσιμα” ρούχα, όπως και ενδύματα πολυμορφικά – μεταλλασσόμενα, που θα είναι η έκπληξη της επίδειξης. Θα ακολουθήσει μπουφές με ρολά και αναψυκτικά

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου