ΤΟΠΙΚΑ

«Φύλλα πορείας» για τα εξεταστικά κέντρα έλαβαν τα μέλη των λυκειακών επιτροπών

φύλλα-πορείας-για-τα-εξεταστικά-κέν-561406

Φύλλα πορείας… για τα Λύκεια, που θα λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα για τις ανάγκες των πανελλαδικών εξετάσεων, πήραν από χθες τα μέλη των λυκειακών επιτροπών που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Περίπου 150 εκπαιδευτικοί καλούνται από σήμερα να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα για την οργάνωση των εξετάσεων.

Μία από τις πρώτες αρμοδιότητες των μελών των λυκειακών επιτροπών θα είναι ο έλεγχος των τετραδίων εξεταζομένων που θα βγουν από τις αποθήκες και θα ξεφυλλιστούν και θα ελεγχθούν σελίδα – σελίδα. Ακόμη κι ένας λεκές, ή ένα σημάδι που μπορεί να «χαρακτηρίσει» ένα γραπτό, θα πρέπει να βγει στην άκρη για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων. Προς το τέλος της εβδομάδας, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα ορίσει και τους επιτηρητές στις αίθουσες εξέτασης και στους διαδρόμους.

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπο Σταχτέα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το κύρος, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα του νομού. Ωστόσο, όπως δηλώνει ο κ. Σταχτέας, η συγκεκριμένη περίοδος συνοδεύεται από αυξημένο άγχος για γονείς και υποψήφιους. Γι’ αυτό, με μέριμνα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, δημιουργήθηκε μία γραμμή επικοινωνίας με σκοπό να παρασχεθεί βοήθεια στους υποψηφίους ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά το άγχος των εξετάσεων, αλλά να ενισχυθεί και η οικογένεια με τρόπο που θα μειώνει την ψυχολογική επιβάρυνση των υποψηφίων. Αυτή η γραμμή λειτουργεί από 8:00π.μ. έως 8μ.μ., κάθε ημέρα, στο τηλέφωνο 2421020818 και στο email: [email protected].

Με μάσκα και αποστάσεις

Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος συνολικά 1.945 άτομα, 1.443 υποψήφιοι ΓΕΛ (εκ των οποίων 17 προφορικά εξεταζόμενοι) και 501 υποψήφιοι ΕΠΑΛ (εκ των οποίων 28 προφορικά εξεταζόμενοι).

Από το σύνολο των υποψηφίων των ΓΕΛ, οι 463 είναι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι 353 των Θετικών Σπουδών, οι 234 των Σπουδών Υγείας και οι 383 της Ομάδας Οικονομίας και Πληροφορικής, ενώ υπάρχουν και δέκα απόφοιτοι οι οποίοι θα εξεταστούν μόνο στα μουσικά μαθήματα.

Οι προφορικά εξεταζόμενοι των ΓΕΛ, θα εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο χώρο του Βαθμολογικού Κέντρου Βόλου, το οποίο εδρεύει στις εγκαταστάσεις του 9ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ οι προφορικά εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στην Θεσσαλονίκη.
Σε επίπεδο νομού Μαγνησίας, θα λειτουργήσουν 3 εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ και 22 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ.

Φέτος, όπως και πέρυσι, οι μαθητές θα κάθονται εντός της αίθουσας με απόσταση τουλάχιστον 1,5 m μεταξύ τους. Επίσης υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα, ενώ η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη εγγράφου που θα πιστοποιεί ύπαρξη αρνητικού αποτελέσματος από self test. Σε όλα τα εξεταστικά κέντρα δόθηκαν οδηγίες ώστε να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της πανδημίας (σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών, φυσικός αερισμός αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικού).

Αυτή την εβδομάδα το πρώτο self test

Ο Χ. Σταχτέας διευκρινίζει ότι το πρώτο test για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα γίνει την Πέμπτη 10/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Πέμπτη 10/6 έως και Κυριακή 13/6. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα γίνει την Παρασκευή 18/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Παρασκευή 18 μέχρι Δευτέρα 21/6.
Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19/6 μέχρι την Τρίτη 22/6.
Ο κ. Σταχτέας τονίζει ότι οι υποψήφιοι και τα κοντινά τους άτομα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, επιβάλλεται να προσέχουν πάρα πολύ τις μετακινήσεις και τις συναναστροφές τους, ώστε να μην παρεμποδιστεί η συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις λόγω κρούσματος κορονοϊού.

Αναζητούν γιατρό για το ειδικό εξεταστικό κέντρο

Σε συνάντηση που είχε χθες ο κ. Σταχτέας με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας για τα απαραίτητα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, από χαρτί έως συντήρηση φωτοτυπικών και εκτυπωτών και αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Βάρος ωστόσο δόθηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που συνιστά η έλλειψη γιατρού για το ειδικό εξεταστικό κέντρο του Βόλου, όπου θα δώσουν προφορικές εξετάσεις μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο προβλέπεται παρουσία γιατρού από τις 7:30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συνδράμει αν χρειαστεί σε θέμα υγείας των υποψηφίων από μία απλή κρίση πανικού έως και σοβαρότερο πρόβλημα υγείας.

Αίτημα που κατατέθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για τη διάθεση γιατρού, απορρίφθηκε, λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στο «Αχιλλοπούλειο» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναζητούν λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου