ΤΟΠΙΚΑ

Πανεργατική απεργία την Πέμπτη –Δύο συγκεντρώσεις στον Βόλο

πανεργατική-απεργία-την-πέμπτη-δύο-σ-561512

Κοινά τα αιτήματα για το εργασιακό νομοσχέδιο, ξεχωριστές οι συγκεντρώσεις – Στην πλατεία Ελευθερίας ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ – Στην πλατεία Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ

Με πανεργατική 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την ερχόμενη Πέμπτη «απαντούν» τα συνδικάτα στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς εκτιμούν ότι οι διατάξεις του καταργούν το 8ωρο και επιβάλλουν εξοντωτικές ρυθμίσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Κοινό αίτημα όλων των παρατάξεων είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στις 17 Ιουνίου.

Στον Βόλο θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, η μία από κοινού από Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί και η δεύτερη από τα ταξικά σωματεία που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Για το πρόταγμα της απεργίας σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τα προεδρεία του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Στη συνέντευξη απευθύναν κάλεσμα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, η οποία σημειωτέον θα αποτελέσει «πρόβα τζενεράλε» για τα συνδικάτα που έχουν προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους.

Κάλεσμα από Συνδικάτο Μετάλλου

Σε κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» ζητείται από τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα εργασιακά είναι αιτία πολέμου για τον κάθε εργαζόμενο. Ένα νομοσχέδιο πραγματικός οδοστρωτήρας που επιδιώκει να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι είναι «ώρα ευθύνης για όλους».

Το ίδιο συνδικάτο επίσης επικρίνει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επισημαίνοντας ότι βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων».

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου απευθύνει και ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας αναφέροντας: «Σήμερα με τέτοια τεχνολογία, αλλά και μεγάλη ανεργία αντί να μειώνεται ο χρόνος εργασίας και να αυξάνονται οι μισθοί η κυβέρνηση προωθεί ακριβώς το αντίθετο.

Οι συνταξιούχοι που μια ζωή παλέψαμε να ζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια καλλίτερα δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν δούλοι στον 21ο αιώνα. Σας καλούμε όλους μαζί να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου