ΤΟΠΙΚΑ

Εύσημα στην «Κιβωτό του Κόσμου»

εύσημα-στην-κιβωτό-του-κόσμου-561587

Αναδείχθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα στον παγκόσμιο θεσμό των Superbrands

Μία ακόμη σπουδαία διάκριση προστίθεται στο ενεργητικό της «Κιβωτού του Κόσμου», που αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αγκαλιάζει δεκάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα, διατηρώντας δομές στο Διμήνι και τον Ανω Βόλο, αναδείχθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2021-2022 στα πλαίσια του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands, που πραγματοποιείται για έβδομη φορά.

Η επιλογή της «Κιβωτού του κόσμου» ως μία από τις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2021-22, στην κατηγορία «Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις» ανάμεσα σε 89 Οργανισμούς, είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που προήλθε από κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, όσο και από το καταναλωτικό κοινό, που βαθμολόγησε κατά τη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία Marc.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Εύα Καραβοσιάνη, υπεύθυνη των δομών που λειτουργούν στην περιοχή, υπογράμμισε ότι «οι λόγοι για τους οποίους ανακηρύχθηκε για μια ακόμη φορά μεταξύ των κορυφαίων η «Κιβωτός του κόσμου», είναι για την αξιοπιστία και την μακροχρόνια συνέπεια που έχει όλα αυτά τα 23 χρόνια, για τις εργασιακές σχέσεις, τη διαφάνεια στη λειτουργία της, για το κλίμα που επικρατεί μέσα στις δομές μας, και τις τακτικές που εφαρμόζουμε, για τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε αλλά και διότι προστατεύουμε και βοηθάμε τα παιδιά, και σε αυτή την δύσκολη περίοδο».

Μέσω της συγκεκριμένης διάκρισης, όσων προηγήθηκαν και όσων θα ακολουθήσουν, «αναγνωρίζεται το έργο της «Κιβωτού του κόσμου», που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια από τον π. Αντώνιο και το έμψυχο δυναμικό», υπογράμμισε η κ. Καραβοσιάνη, για να προσθέσει ότι μέσω της παραπάνω διάκρισης, ανοίγει ο δρόμος για την προώθηση των προϊόντων που παράγονται και της ενδυνάμωσης της δράσης του γεωργικού σχολείου.

Σημαντική δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι, είναι και το γεωργικό σχολείο, που παρέχει στα παιδιά εκπαίδευση για τη φυτική και ζωική παραγωγή, με την προοπτική να αξιοποιήσουν επαγγελματικά τις γνώσεις τους στο μέλλον.

Το γεωργικό σχολείο αποτελείται από εργαστήρια και με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα. Ολα τα εργαστήρια διαθέτουν σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό. Ακόμη, το κτήμα περιλαμβάνει ελαιώνα, αμπελοκαλλιέργεια, θερμοκήπιο και οπωρώνα.

«Στόχος μας, είναι να λάβουμε και την πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, προς όφελος των παιδιών, για να έχουν στα χέρια τους ένα πτυχίο, ώστε φεύγοντας από δω, να μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό ή στον κτηνοτροφικό τομέα», ανέφερε η υπεύθυνη της τοπικής δομής, για να προσθέσει ότι «η συνεχόμενη επιβράβευση, είναι η ανταμοιβή μας για το έργο μας, που αναγνωρίζεται από τον κόσμο».

Υπογραμμίζεται, τέλος, από την κ. Καραβοσιάνη ότι η «Κιβωτός του κόσμου» δέχεται και πάλι την βοήθεια των εθελοντών και «όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσέλθει στο γραφείο της κοινωνικής υπηρεσίας, προκειμένου να συμπληρώσει την αίτηση εθελοντισμού, και να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου