ΤΟΠΙΚΑ

Θετικοί οι οιωνοί για την εξέλιξη της πανδημίας

θετικοί-οι-οιωνοί-για-την-εξέλιξη-της-π-561933

Μειώθηκαν τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ – Συγκρατημένοι οι γιατροί

Με καλούς οιωνούς άρχισε η εβδομάδα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη Μαγνησία. Τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Βόλου τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Βέβαια οι γιατροί παραμένουν σε ετοιμότητα εκτιμώντας ότι με σιγουριά μετά τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να μιλήσουν για ύφεση της πανδημίας, δεδομένο ότι καθημερινά καταγράφονται νέες μολύνσεις αφενός και αφετέρου γίνονται εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο.

Χθες, στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονταν 4 ασθενείς στην μονάδα αρνητικής πίεσης και 5 στην Εντατική. Στις δύο κλινικές νοσηλεύονταν 34 ασθενείς.

Μετά τους πέντε διαδοχικούς θανάτους ασθενών μέσα σε 48ώρες, χθες δεν καταγράφηκε νέα απώλεια.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 15 νέα θετικά κρούσματα. Ο αριθμός είναι χαμηλός και εξαιτίας του γεγονότος ότι αφορά σε μολύνσεις που δηλώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Καλύτερη εικόνα για την επιδημιολογική εικόνα του νομού και κατά πόσο βαίνει βελτιούμενη θα προκύψει από τα σημερινά στοιχεία νέων κρουσμάτων.

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στη Θεσσαλία

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας συναρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την εμβολιαστική κάλυψη. Σε επίπεδο πανελλαδικό η Θεσσαλία κατατάσσεται χαμηλά στους εμβολιασμούς, με τη Μαγνησία να είναι στην 3η θέση και τις Σποράδες να «σαρώνουν».

Ειδικότερα, τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη Θεσσαλία έχει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με μόλις το 28,3% να έχει υποβληθεί σε μία δόση.

Αντίθετα τη μεγαλύτερη έχει η Καρδίτσα με 32.52%. Τρίτη είναι η Μαγνησία με 30,83%. Τα Τρίκαλα έρχονται τελευταία στην εμβολιαστική κάλυψη με 29,91%. Η Λάρισα εμφανίζει τα περισσότερα κρούσματα με 17,1 ανά 100.000 κατοίκους κατά ημερήσιο μέσο όρο και η 16,3 η Μαγνησία , ενώ ακολουθούν με 7,1 τα Τρίκαλα και 4,9 η Καρδίτσα. Ο δείκτης θετικότητας στη Μαγνησία είναι στο 0,38. Στα Τρίκαλα έχουν 0,20 δείκτη θετικότητας και 0.16 η Καρδίτσα. Η Λάρισα παρουσιάζει το μεγαλύτερο δείκτη θετικότητας στη Θεσσαλία με 0,40 %.

Τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζουν οι Σποράδες με το 51,4 των κατοίκων να έχει κάνει τουλάχιστο μία δόση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου