ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτη χορευτή

διάκριση-βολιώτη-χορευτή-359697

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Δημουλά

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία προστίθεται στο ενεργητικό της Δημοτικής Σχολής Χορού. Συγκεκριμένα ο μαθητής της σχολής Στέφανος Δημουλάς έγινε δεκτός στο Royal Scottish Academy of music and Drama στο τμήμα χορού, που εδρεύει στη Γλασκώβη.

Η Ακαδημία που πριν από λίγα χρόνια ονομάστηκε Royal Conservatoire of Scotland ανήκει στη βαθμίδα ανώτατης εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα και μεταπτυχιακών σπουδών πάνω στην τέχνη του χορού. Η επιλογή έγινε μέσω βίντεο και φωτογραφιών, μια διαδικασία ή οποία είναι πολύ πιο δύσκολή από τις audition, καθώς οι εξεταστές έχουν την δυνατότητα μέσω του βίντεο να παρατηρήσουν όλες τις σωματικές και τεχνικές λεπτομέρειες.

Ο Στέφανος Δημουλάς είναι μαθητής της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου από το 2001, οπότε ξεκίνησε κλασσικό μπαλέτο με τον Κώστα .Παπαθανασίου και σύγχρονο χορό με την Άντζελα Καλαντζή, η οποία από το 2004 τον ανέλαβε προσωπικά ως μαθητή της και στις δύο τεχνικές. Από πολύ νωρίς έδειξε το ταλέντο και την αφοσίωσή του στο χορό. Με την εκφραστικότητα, την ενέργεια και την αυτοπειθαρχία του σε συνδυασμό με την επιμονή του και τη σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια για να ανταποκριθεί τόσο στις υψηλές απαιτήσεις της Δημοτικής Σχολής Χορού όσο και των μαθημάτων του σχολείου, καθώς είναι ένας αριστούχος μαθητής, τον οδήγησαν στο να έχει ήδη ένα αξιόλογο βιογραφικό.

Στο ενεργητικό του έχουν εγγραφεί πολλές συμμετοχές και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις της Δημοτικής σχολής, με το Universal ballet of Korea και την ομάδα χορού και θεάτρου «Αντί- Θέσις». Πρωταγωνίστησε στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Είδωλο στον καθρέφτη» και έχει κερδίσει δύο φορές το 1ο βραβείο και μία ακόμη φορά 2ο βραβείο στους Πανελλαδικούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, στην κατηγορία σύγχρονου χορού. Τον Ιούλιο του 2011 κέρδισε το 2ο βραβείο στον International Dance Competition – Hellas 2011, στην κατηγορία Contemporary- Modern Amateur open class (ages over 16), ο οποίος διεξήχθη φέτος στο θέατρο Badminton, στην Αθήνα. Στην κατηγορία αυτή δεν δόθηκε 1ο βραβείο. Ανάμεσα σε 300 διαγωνιζόμενους, ο κόπος του Στέφανου και της καθηγήτριας του και χορογράφου των δύο κομματιών με τα οποία διαγωνίστηκε, κ. Καλαντζή Άντζελας δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Το έμψυχο δυναμικό της Δημοτικής Σχολής Χορού, συγχαίρει τον Στέφανο, με την παράλληλη ευχή «να έχει μια λαμπρή σταδιοδρομία και να συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου