Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλοννήσου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-08, 11:48:09
Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλοννήσου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Αλοννήσου συνέβη την περασμένη Παρασκευή 4 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, κατά τη μεταφορά-φόρτωση τμημάτων εξεδρών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργάτη καθαριότητας της 3Κ, ο οποίος διαγνώσθηκε με διάστρεμμα ποδοκνημικής, όπως καταγγέλλει η παράταξης της ΔΑΣ ΟΤΑ που συμμετέχει στη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

Όπως επιπλέον αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ «Το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των “εργατικών ατυχημάτων” που συμβαίνουν με ανησυχητική συχνότητα στους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και όλης της χώρας, ως απόρροια της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης της δουλειάς, που ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές χτυπάει «κόκκινο», ενώ οι ελλείψεις στον τομέα της Υγείας είναι δραματικές.

Τον πόνο του συναδέλφου ήρθε να επιβαρύνει μια «οδύσσεια», καθώς, λόγω της αδυναμίας του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου για διενέργεια ακτινογραφίας, μετακινήθηκε στο Κ.Υ Σκοπέλου, από όπου παραπέμφθηκε τελικά σε ορθοπεδικό σε Δημόσιο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα και την οικονομική του επιβάρυνση. Επέλεξε ο ίδιος το Νοσοκομείο Λάρισας όπου διαμένει μόνιμα η οικογένειά του προκειμένου να μην επιβαρυνθεί «έξτρα» μαζί με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τη διανυκτέρευσή του.

Εκφράζουμε στο συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να στελεχώσει και να εξοπλίσει άμεσα τις μονάδες Υγείας Αλοννήσου και Σκοπέλου, καθώς και τη Δημοτική Αρχή Αλοννήσου του Π. Βαφίνη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=