Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου «υιοθέτησε μια παραλία» του Αναύρου και την καθάρισε

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-07, 14:13:23
Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου «υιοθέτησε μια παραλία» του Αναύρου και την καθάρισε

 

Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων, επισκέφθηκε την ανατολική παραλία του Αναύρου στις εκβολές του χειμάρρου Αναυρος με τρία τμήματα της γ΄ τάξης. Η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε στο πρόγραμμα παρακολούθησης της παράκτιας ρύπανσης της WWF «Υιοθετήστε μία παραλία», στο πλαίσιο της οποίας, τα παιδιά συνέλεξαν τα διάσπαρτα απορρίμματα της παραλίας, τα ζύγισαν, τα διαχώρισαν σε κατηγορίες και τα καταμέτρησαν.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μελέτη της διασποράς πλαστικών συσκευασιών και των υπολειμμάτων τους σε μικρά τεμάχια τα οποία βρίσκονται σχεδόν παντού πλέον και παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Αποτέλεσμα είναι ο θάνατος θαλάσσιων οργανισμών μεγάλων και μικρών, θέτοντας σε κίνδυνο τα είδη όπως φάλαινες, χελώνες, θαλασσοπούλια, μικρότερα ψάρια, όστρακα κ.τ.λ. και η είσοδος ρύπων στην τροφική αλυσίδα.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες μας από τα τμήματα Γ1, Γ4, Γ5. Προηγουμένως είχαν ενημερωθεί εκτενώς για την θαλάσσια ρύπανση, τους κινδύνους που προκαλούνται και τις μεθόδους αντιρύπανσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά μαζί με τους καθηγητές και καθηγήτριες, που συνόδευαν, εργάσθηκαν με μεγάλο ζήλο, συνέλεξαν 15 κιλά υλικών ανακύκλωσης και γενικότερων απορριμμάτων, ξεπερνώντας τις απαιτήσεις του προγράμματος και τις προσδοκίες.

Η διοργάνωση με την υποστήριξη του διευθυντή κ. Περικλή Φασουράκη και του συλλόγου εκπαιδευτικών του σχολείου, ολοκληρώθηκε με την καταγραφή των ευρημάτων, για περαιτέρω έρευνα και ενημέρωση των πολιτών, στην ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα της WWFΕλλάς : adoptabeach.wwf.gr

Υπεύθυνες για το πρόγραμμα καθηγήτριες ήταν οι κ.κ. Μύρικνα Κυριακή, Παπαδοπούλου Παρασκευή και συνεργάστηκαν οι Αναγνώστου Ελένη, Ιωάννου Κατερίνα, Νταφέκα Μαρία, Φιλιππίδης Αλέξανδρος.

Οι μαθητές απομάκρυναν από την ακτή τα εξής αντικείμενα:

αναπτήρες 4, καουτσούκ κομμάτια 4, αποτσίγαρα- φίλτρα 135, αφρολέξ 25, είδη ένδυσης και υπόδησης 2, καλαμάκια -αναδευτήρες 49, καπάκια πλαστικά νερού, ποτών 94, χάρτινες σακούλες συσκευασίες 6, κομμάτια πλαστικών 30, ποτήρια 25, κομμάτια υπολείμματα από σακούλες 57, σωλήνες από πυροτεχνήματα 15, πλαστικοί κουβάδες 2, κουταλάκια πλαστικά μικρά 10, καπάκια ποτών- αναψυκτικών 51, μπουκάλια πλαστικά μικρά 25, περιτυλίγματα τροφίμων 21, μπουκάλια πλαστικά 5, μωρομάντηλα 25, μπουκάλια 10, περιτυλίγματα συσκευασιών τσιγάρων 11.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=