ΤΟΠΙΚΑ

Είπαν «όχι στην καύση σκουπιδιών» με αφορμή την Ημέρα για το Περιβάλλον

είπαν-όχι-στην-καύση-σκουπιδιών-με-α-563234

Την αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών εξέφρασαν πολίτες που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περί τα 30 σωματεία και φορείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση εξέφρασαν την αντίθεσή τους «στη μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα με την καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ».
«Το έγκλημα που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιγαντώνεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ με μια νέα τροποποιητική απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, με την οποία διευρύνεται ο κατάλογος αξιοποίησης αποβλήτων, δίνεται η δυνατότητα στη βιομηχανία να μεταφέρει απόβλητα με περισσότερα πλοία, έως και 25.000 τόνους κάθε μήνα, στο λιμάνι της.
Την ίδια στιγμή ξεφυτρώνουν νέες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων. Εκτός από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου, θα λειτουργήσουν ακόμη δύο από επιχειρηματικούς ομίλους, που θα επεξεργάζονται υπολείμματα της ανακύκλωσης.

Με την παραγωγή Ενέργειας μέσω της καύσης σκουπιδιών επιδιώκουν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να εξασφαλίσουν φτηνές πρώτες ύλες. Ετσι η υγεία του λαού και το περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου