ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων της Μαγνησίας το βιβλίο του Ρήγα Βελεστινλή

στις-βιβλιοθήκες-όλων-των-σχολείων-τη-563520

Τις βιβλιοθήκες όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας θα κοσμεί πλέον το βιβλίο του Ρήγα Βελεστινλή «Στρατιωτικόν Εγκόλπιον» (Βιέννη 1797), το οποίο εκδόθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα, επιμελήθηκε από τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Καραμπερόπουλο, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον καθηγητή κ. Παντελοδήμο, με τη στήριξη της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη και ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κίτσιος παρέδωσαν τα βιβλία στους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Πολύζο και Σταχτέα.

Όπως ειπώθηκε από όλους, το βιβλίο βοηθά τον αναγνώστη να αντιληφθεί το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασης που σχετίζεται με τον ένοπλο αγώνα εναντίον του δυνάστη για την απόκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας. Τόνισαν ότι είναι μια πολύ σημαντική έκδοση που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σχολεία και αυτό επετεύχθη χάρη στη συνεργασία όλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου