Στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων της Μαγνησίας το βιβλίο του Ρήγα Βελεστινλή

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-07, 13:13:42
Στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων της Μαγνησίας το βιβλίο του Ρήγα Βελεστινλή

Τις βιβλιοθήκες όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας θα κοσμεί πλέον το βιβλίο του Ρήγα Βελεστινλή «Στρατιωτικόν Εγκόλπιον» (Βιέννη 1797), το οποίο εκδόθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα, επιμελήθηκε από τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Καραμπερόπουλο, μεταφράστηκε  στα ελληνικά από τον καθηγητή κ. Παντελοδήμο, με τη στήριξη της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη και ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κίτσιος παρέδωσαν τα βιβλία στους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Πολύζο και Σταχτέα.

Όπως ειπώθηκε από όλους, το βιβλίο βοηθά τον αναγνώστη να αντιληφθεί  το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασης που σχετίζεται με τον ένοπλο αγώνα εναντίον του δυνάστη για την απόκτηση της  πολυπόθητης ελευθερίας. Τόνισαν ότι είναι μια πολύ σημαντική έκδοση που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σχολεία και αυτό επετεύχθη  χάρη στη συνεργασία όλων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=