ΤΟΠΙΚΑ

Το 2008 ξεκινούν οι νέες εργατικές κατοικίες στο Φυτόκο και στην πρώην Βαμβακουργία

το-2008-ξεκινούν-οι-νέες-εργατικές-κατοικ-851206

Το πρώτο εξάμηνο του 2008 τοποθετεί χρονικά ο ΟΕΚ την έναρξη των έργων για την ανέγερση των εργατικών κατοικιών σε Φυτόκο και Βαμβακουργία.
Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται εξάλλου η διαδικασία για την παραχώρηση έκτασης στην περιοχή του Δήμου Σούρπης, όπου ο Οργανισμός σχεδιάζει την ανέγερση συγκροτήματος εργατικών κατοικιών.
Στο Βελεστίνο ωστόσο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της κατασκευής των 40 εργατικών κατοικιών, το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό, αφού στον ΟΕΚ για την κλήρωση των σπιτιών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υποβάλλοντας σχετική αίτηση μόνο 15 δικαιούχοι.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά χθες από το Βόλο ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Φώτης Αγαδάκος στο περιθώριο της ημερίδας για τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΒ.
Ο κ. Αγαδάκος παρέχοντας μία πραγματικά αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των δύο έργων απέδωσε τις καθυστερήσεις στη μεγάλη γραφειοκρατία των υπουργείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς ως ΟΕΚ είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Θα μπορούσα και τώρα να βάλω μπουλντόζες για να ξεκινήσουν τα δύο έργα. Υπάρχουν όμως ζητήματα που άπτονται υπηρεσιών και οι διαδικασίες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες…”
Σε ό,τι φορά στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Φυτόκο, το έργο θα γίνει σε μία έκταση 73 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη θα κτιστούν 146 κατοικίες εκ των οποίων 18 διαμερίσματα τριών δωματίων και 128 διαμερίσματα των 4 δωματίων. Τα κτίρια θα είναι 2όροφα, προσαρμοσμένα σε κεκλιμένο έδαφος, ενώ προβλέπονται ακόμη να γίνουν 4 καταστήματα, μία αίθουσα συγκεντρώσεων και χώρος σχολείου.
Για το έργο έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού, ο φάκελος βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική του ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.
Επειδή ωστόσο η νομοπαρασκευαστική υπηρεσία ενέκρινε ότι δεν εντάσσεται οι οικισμός σε ένα ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό- υπάρχει καθυστέρηση, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί τοπικό ρυμοτομικό.
Στο συγκρότημα της Βαμβακουργίας σε μία έκταση 87 στρεμμάτων προβλέπεται να κτιστούν 296 κατοικίες εκ των οποίων 164 διαμερίσματα τριών δωματίων και 132 διαμερίσματα τεσσάρων δωματίων σε 2όροφα ή 3όροφα και 4όροφα κτίρια. Επιπλέον προβλέπεται να κατασκευαστεί μικρό εμπορικό κέντρο, μικρή φοιτητική εστία και αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα διατηρείται η υπάρχουσα εκκλησία.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, κανονικά προχωρούν οι εργασίες κατασκευής των εργατικών κατοικιών στο Βελεστίνο, μόνο που για 40 σπίτια για την ώρα έχουν κατατεθεί 15 αιτήσεις.
Για το έργο στον ΟΕΚ έχει κατατεθεί η πρώτη φάση της πολεοδομικής μελέτης, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι υπόλοιπες μελέτες.
Έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της γεωλογικής καταλληλότητας και έχει εκδοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ απόφαση απαλλαγής από εκπόνηση μελέτης που αφορά την Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση.
Με τα δεδομένα αυτά, όπως τόνισε χθες ο κ. Φώτης Αγαδάκος, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου