ΤΟΠΙΚΑ

Οι Πολιτικοί της Μαγνησίας

οι-πολιτικοί-της-μαγνησίας-851206

“Προσφορά στον πολιτικό κόσμο” χαρακτήρισαν το βιβλίο του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα οι μετέχοντες, από καθέδρας, στην χθεσινή παρουσίαση, που προσέφερε πεδίο συμμετοχής στους εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων.
Το βιβλίο του κ. Σούρλα με τίτλο “Οι πολιτικοί της Μαγνησίας-Ιστορική διαδρομή” που παρουσιάστηκε στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο “Γιάννης Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σκιαγραφεί όλες τις πολιτικές προσωπικότητες που σφράγισαν την Μαγνησία στο πέρασμα του χρόνου.
Τις θέσεις και απόψεις τους κατέθεσαν διαδοχικά η Πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα, ο π. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης και ο Βουλευτής του Συνασπισμού και π. Υπουργός κ. Φώτης Κουβέλης, παρουσία του συγγραφέα, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Σαμαράς.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά προ της έναρξης της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων “πρόκειται για ένα βιβλίο που για μένα υπήρξε αποκάλυψη, διότι καθώς προέρχομαι από τη Νότια Ελλάδα, είδα την ιστορία της Μαγνησίας από πολύ κοντά, συστηματικά. Ο Γιώργος Σούρλας είναι ένας πολιτικός ακέραιος, δυναμικός, που αγαπάει πάρα πολύ την πατρίδα του και την παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό, καταλήγει, είμαι ευτυχής που συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση”.
Ο π. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης επεσήμανε από την πλευρά του ότι “ο κ. Σούρλας είναι αφοσιωμένος στην υπόθεση της Μαγνησίας αλλά και όλης της Ελλάδας, διότι είναι από τα στελέχη του Κοινοβουλίου που έχουν δώσει λαμπρά δείγματα γραφής. Το βιβλίο του, προσέθεσε, είναι προσφορά στη Μαγνησία, στον πολιτικό κόσμο και στον λαό, ώστε να γνωρίζει ποιοι δημιούργησαν και με τα λάθη τους ενδεχομένως, αυτό που σήμερα όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε. Μια ανεξάρτητη πατρίδα, μια πραγματική δημοκρατία”. Ο Βουλευτής του Συνασπισμού και π. Υπουργός κ. Φώτης Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι “ ο κ. Σούρλας έχει συγγράψει ένα πάρα πολύ καλό και σημαντικό βιβλίο για τους πολιτικούς του Νομού Μαγνησίας”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου