ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής, 52 χρόνων

εσβησε-ο-προϊστάμενος-της-κτηνιατρ-592385

Η τοπική κοινωνία του Βόλου είναι συγκλονισμένη από τον θάνατο του προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στη Μαγνησία, Παντελή Καταραχιά, σε ηλικία 52 χρόνων από επιπλοκές του κορονοϊού

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από τον θάνατο του προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στη Μαγνησία, Παντελή Καταραχιά, σε ηλικία 52 χρόνων από επιπλοκές του κορονοϊού.

Η μακάβρια λίστα των θυμάτων δεν έχει τέλος, με τον φονικό ιό να «θερίζει» πλέον ασθενείς μικρότερων ηλικιών, που δεν αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα.

Ο άτυχος 52χρονοςνοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ο κορονοϊός είχε προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στον οργανισμό του.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες, κανείς όμως δεν περίμενε ότι δεν θα καταφέρει να βγει νικητής.

Η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια. Χθες το μεσημέρι αποφασίστηκε να διασωληνωθεί, ωστόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπέστη ανακοπή.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουνστη ζωή, ο 52χρονος υπάλληλος εξέπνευσε.

Είναι συγκλονιστικό ότι από νωρίς χθες το πρωί μέσω μηνυμάτων με τον δικό του τρόπο «αποχαιρετούσε» συγγενείς και συνεργάτες, σαν ο ίδιος να είχε διαισθανθεί το τέλος του.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 52χρονος υπηρεσιακός παράγοντας είχε προσβληθεί από κορονοϊό κατά τη διάρκειαυπηρεσιακών ελέγχων στα σφαγεία το Πάσχα.

Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό τέθηκε σε καραντίνα, όμως παρουσίασε βαριά συμπτωματολογία και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και ιατρική περίθαλψη.

Δεν ήταν τελικά γραφτό να επιστρέψει γερός και δυνατός στο σπίτι και στην οικογένειά του.

Τραγική ειρωνεία, μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε αποκτήσει το τρίτο του παιδί.

Ηταν ιδιαίτερα ευτυχισμένος μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο μεγαλύτερα ανήλικα παιδιά τους, μέχρι που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό.

Η σύζυγός του είναι νοσηλεύτρια στο Αχιλλοπούλειο.

Εζησε από μέσα όλη την προσπάθεια του αγαπημένου της να βγει νικητής. Χθες το απόγευμα όταν ο Παντελής «έφυγε» στο Νοσοκομείο Βόλου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Συνάδελφοι και φίλοι έσπευσαν κοντά της για να της συμπαρασταθούν για τη μεγάλη απώλεια.

Το άγγελμα του θανάτου του προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στη Μαγνησία έχει βυθίσει την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε βαρύ πένθος. Επρόκειτο για έναν αξιόλογο και ικανό υπάλληλο που έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του, αλλά και όλων των αιρετών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, καθώς στο πρόσωπό του είχαν βρει έναν πολύτιμο συνεργάτη.

Ανελέητο χτύπημα στις μικρότερες ηλικίες

Ο 52χρονος Παντελής Καταραχιάς είναι το 18ο θύμα του κορονοϊού στη Μαγνησία στην ηλικιακή κατηγορία των 43-60 χρόνων, το τελευταίο τρίμηνο και το 260ο από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Χθες καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο.

Πρόκειται για έναν 82χρονο που έφυγε από τη ζωή μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας.

Οι γιατροί εξαρχής είχαν προειδοποιήσει ότι το τρίτο κύμα χρειάζεται προσοχή και ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, διότι «χτυπάει» κυρίως τις ηλικιακές κατηγορίες που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν. Επιπροσθέτως απεύθυναν δραματική έκκληση σ’ όσους νοσούν να μην παραμένουν κατ’ οίκον, αλλά να προσέρχονται στο νοσοκομείο όταν δεν αισθάνονται καλά, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων επιπλοκών μπορεί να προκαλέσει ο ιός που δεν «προειδοποιεί» και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει «ύπουλες» βλάβες στον οργανισμό, αν υποτιμηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου