ΤΟΠΙΚΑ

Διαπίστευση Erasmus+ για το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς

διαπίστευση-erasmus-για-το-επα-λ-αγριάς-593719

Μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

Διαπίστευση Erasmus+ στον Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης έλαβε το ΕΠΑ.Λ Αγριάς από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η οποία θα συμβάλει στην επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών και μαθητών και στη βελτίωση του περιεχομένου σπουδών και των μεθόδων διδασκαλίας.

Η διαπίστευση χορηγήθηκε μετά από αίτηση του σχολείου, στην οποία αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες του ιδρύματος και οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισής τους. Σύμφωνα με την αξιολογική έκθεση, το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς είναι ένα αξιόλογο σχολείο με μεγάλη εμπειρία σε προγράμματα Erasmus, εξαιρετική οργάνωση και σαφή πρόθεση για συνεχή βελτίωση. Με τη διαπίστευση δίνεται η δυνατότητα οργάνωσης κινητικοτήτων μαθητών κι εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για τα επόμενα 7 χρόνια με ευνοϊκότερους όρους αξιολόγησης κι έγκρισης των αιτήσεων χρηματοδότησης.

Να σημειωθεί, ότι το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς, μολονότι αποτελεί ένα μικρό, περιφερειακό σχολείο, διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε Ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικής κι επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οποία φέρει σε πέρας με επιτυχία. Επί του παρόντος, το σχολείο συντονίζει πρόγραμμα συνεργασίας τεσσάρων σχολείων με θέμα τη διαφήμιση και τη διατροφή και πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών με θέμα την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, τα οποία θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2022. Στόχος του πρώτου προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, και της ευρύτερης κοινότητας κατ’επέκταση, σε θέματα διατροφής ωφέλιμης για το άτομο και το περιβάλλον και η αφύπνισή τους σε σχέση με τους τρόπους προώθησης των προϊόντων στον καταναλωτή. Το δεύτερο πρόγραμμα στόχο έχει την κατάρτιση των εκπαιδευτικών, ώστε να μειωθούν τα ποσοστά των μαθητών, που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης και στήριξης των μαθητών αυτών και της γενικότερης βελτίωσης του κλίματος και της εκπαίδευσης στο σχολείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου