Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για λαϊκές αγορές

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-15, 10:05:01
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για λαϊκές αγορές

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου σχετικά με τα προβλήματα στην διάθεση ευπαθών προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές. Η ερώτηση συνυπογράφεται από 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι με την εφαρμογή των περιοριστικών νόμων που θεσπίστηκαν από την Κυβέρνηση της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με πιο πρόσφατο το ΦΕΚ 1872/8-5-21, η παρουσία των παραγωγών και μικροπωλητών μειώθηκε στο 50% της συμμετοχής τους στις λαϊκές αγορές, ενώ η εφαρμογή των αποστάσεων των 5 μέτρων ανάμεσα στους πάγκους, χωρίς να αυξηθεί συνολικά ο χώρος που διατίθεται για τις λαϊκές αγορές, έχει περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν στις λαϊκές καθημερινά και έχει δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στο κλάδο τους.

Ειδικά για τη τρέχουσα περίοδο οι παραγωγοί διαθέτουν στην αγορά ευπαθή προϊόντα, φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής, όπως φράουλες, κεράσια και βερίκοκα που συντηρούνται για μικρό μόνο χρονικό διάστημα και επομένως η εκ περιτροπής παρουσία τους στις τοπικές λαϊκές αγορές θέτει τα παραγόμενα ευπαθή προϊόντα σε κίνδυνο καταστροφής τους, καθώς δε προλαβαίνουν να διατεθούν εγκαίρως στο καταναλωτικό κοινό.

Με βάση τα παραπάνω η κ. Παπανάτσιου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθεται η κυβέρνηση να επαναφέρει την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε κανονικά επίπεδα όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει να το πράττει και για άλλους εμπορικούς κλάδους και στην περίπτωση που συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα στις λαϊκές, πως προτίθεται να βοηθήσει τους αγρότες- παραγωγούς, ώστε να διαθέσουν τα ευαίσθητα ποιοτικά προϊόντα τους που κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=