Ταλαιπωρία τουριστών στα νησιά ~ Πρόβλημα που ζητεί λύση

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-15, 16:30:58
Ζητούμενο για Σκόπελο και Αλόννησο η αποφυγή της ταλαιπωρίας για τους τουρίστες
Ταλαιπωρία τουριστών στα νησιά ~ Πρόβλημα που ζητεί λύση

Δρομολόγια για άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ζητούν οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι τουρίστες που επιθυμούν να μετακινηθούν άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία από τη Σκόπελο και την Αλόννησο στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με το ζήτημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων να αποτελεί το μόνιμο «αγκάθι».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το αίτημα της ενίσχυσης των ενδοσποραδικών δρομολογίων θα υποβάλουν στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης και εκπρόσωπος του Δήμου Σκοπέλου, με την προσδοκία της εξεύρεσης λύσης, σε μια καίρια περίοδο.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Δευτέρα στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τους εκπροσώπους των νησιών να επισημαίνουν για πολλοστή φορά το πρόβλημα, που ταλαιπωρεί δεκάδες τουρίστες, οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν από το αεροδρόμιο της Σκιάθου, σε Σκόπελο και Αλόννησο, αλλά και αντίστροφα.

«Είναι αναγκαία η σύνδεση του αεροδρομίου της Σκιάθου με τα άλλα δύο νησιά, γεγονός που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ενδοσποραδικά δρομολόγια. Θα ζητήσουμε την πλήρη ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών με το αεροδρόμιο της Σκιάθου, για όλες τις πτήσεις», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Με το συγκεκριμένο θέμα να έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στην ατζέντα των υπευθύνων κι ενώ η σεζόν έχει ανοίξει, το πρόβλημα ζητεί άμεση διευθέτηση, για ευνόητους λόγους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις τουριστών, οι οποίοι μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, περιμένουν με… ιώβειο υπομονή, το πλοίο που θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους. Το ίδιο ισχύει και κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους, δεδομένου ότι για να μεταβούν από την Σκόπελο και την Αλόννησο στην Σκιάθο, αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να ταξιδεύουν πολλές ώρες νωρίτερα, για να προλάβουν την πτήση τους, αφαιρώντας στιγμές χαλάρωσης και ανάπαυλας από τις διακοπές τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το ίδιο πρόβλημα, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι «δεν υπάρχουν αρκετά δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να αναχωρούν αρκετές ώρες πριν, για να ταξιδέψουν με προορισμό την πατρίδα τους. Στην πραγματικότητα μέχρι σήμερα, δεν έχουμε κατορθώσει να έχουμε ένα αεροδρόμιο Βορείων Σποράδων, προκειμένου ο τουρίστας να μην έχει ούτε ένα δευτερόλεπτο καθυστέρησης».

Με βασικό αίτημα την άμεση πρόσβαση των τουριστών από το αεροδρόμιο στα άλλα δύο νησιά και αντίστροφα, όπως συμβαίνει στην χερσαία Μαγνησία με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο δήμαρχος Σκοπέλου κατέστησε σαφές ότι «η άμεση εξυπηρέτηση και η μετάβαση του τουρίστα από τον χώρο που βρίσκεται, άμεσα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και από εκεί στην πατρίδα του, συνιστά αυτόματα ένα αεροδρόμιο που εξυπηρετεί και τα τρία νησιά».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=