ΤΟΠΙΚΑ

«Κακόγουστο αστείο οι εξαγγελίες για το ΕΑΚ Βόλου»

κακόγουστο-αστείο-οι-εξαγγελίες-για-596316

Η χρηματοδότηση έχει δεσμευτεί τρία χρόνια πριν, αναφέρει η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο»

«Οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη σχετικά με το ΕΑΚ και οι συναντήσεις του με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τους κυβερνητικούς βουλευτές μόνο ως κακόγουστο επικοινωνιακό σόου και εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας μπορεί να θεωρηθεί, ή καλύτερα ως πολιτική απάτη ολκής», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο».

Όπως τονίζει η παράταξη, τρία χρόνια μετά την ένταξη του έργου από την προηγούμενη κυβέρνηση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Φιλόδημος» για την πλήρη ανακαίνιση του ΕΑΚ, με συγχρηματοδότηση από το Δήμο Βόλου, δεν έχει προχωρήσει κάτι.

«Ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγγειλε ποσό το οποίο είχε δεσμευτεί πριν τρία χρόνια για την υλοποίηση του έργου, που όμως δεν ξεκίνησε, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τον υπό άλλες συνθήκες λαλίστατο Δήμαρχο. Πιθανά οι πολιτικές συμπορεύσεις είναι ισχυρότερες από την υλοποίηση ενός σημαντικού για την πόλη και τον τοπικό αθλητισμό έργο.

Επίσης, οι ανάγκες των εργασιών για την ανακαίνιση του ΕΑΚ απαιτούν περισσότερα από ένα ποσό που περιορίζει το έργο στην αλλαγή χλοοτάπητα. Ο Δήμος είχε αποφασίσει ορθά να χρηματοδοτήσει το έργο με 1,1 εκατομμύριο ευρώ (είχε ψηφιστεί ομόφωνα), ποσό που έχει εγκριθεί από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Οι καθυστερήσεις όμως και λόγω της γραφειοκρατίας σχετικά με το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης (εμπλέκονται Δήμος – ΔΟΕΠΑΠ-Υπουργείο), είναι κάτι που θα έπρεπε εξηγηθεί γιατί συμβαίνει, διότι σε άλλες εποχές θα ο Δήμαρχος θα ήταν λάβρος κατά της γραφειοκρατίας των Αθηνών κλπ. Τώρα σιγή.

Το ΕΑΚ φιλοξενεί πλειάδα συλλόγων και σωματείων και είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τη νεολαία και την φίλαθλη τοπική κοινωνία, να ανακαινιστεί πλήρως. Αν η Δημ. Αρχή επιδείκνυε αντίστοιχο ζήλο που επιδεικνύει ο Δήμαρχος για ξενόφερτες ομάδες, ίσως το έργο τώρα να ήταν στη φάση της υλοποίησης. Εκτός βέβαια, και αν θέλει ο Δήμαρχος τον Ολυμπιακό Βόλου εξόριστο για τιμωρία στην Νεάπολη…», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «Μαζί για τον Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου