ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησία: 21 νέα κρούσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

μαγνησία-21-νέα-κρούσματα-σε-γυμνάσια-κ-596576

Επιπλέον 21 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 16 σε μαθητές και τα πέντε σε καθηγητές, διαπιστώνονται σε γυμνάσια και λύκεια στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δεύτερων, για την πρώτη εβδομάδα δια ζώσης μαθημάτων, αποτελεσμάτων των self test. Τα νέα θετικά αποτελέσματα έρχονται να προστεθούν στα πρώτα 26 θετικά (21 μαθητών και πέντε εκπαιδευτικών) της περασμένης Δευτέρας και δείχνουν μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που διαγνώστηκαν θετικοί με βάση τα αποτελέσματα των self test δεν πήγαν χθες στο σχολείο. Προβλέπεται δωρεάν επανέλεγχος σε δημόσια δομή, σε κάθε όμως περίπτωση ξεκίνησε από τις διευθύνσεις των σχολείων ιχνηλάτηση επαφών.

Πληροφορίες μιλούν για μεγάλη διασπορά στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα και δεν αποκλείεται οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες να αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργίας τους πριν καν συμπληρώσουν μία εβδομάδα μαθημάτων.

Πρόβλημα φαίνεται να υφίσταται και στα σχολεία 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 4ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 5ο ΓΕΛ Βόλου, όπου το πιθανότερο είναι να ανασταλεί η λειτουργία ορισμένων τμημάτων.

Σημειώνεται ότι ήδη σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν λειτουργεί ήδη από τις πρώτες ημέρες επιστροφής στο σχολείο, ένα τμήμα, το Γ1 του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, όπου εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό.

Σε κάθε περίπτωση, η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί «επιτυχία» ότι οι θετικοί στον ιό, που είναι ασυμπτωματικοί, διαγνώστηκαν πριν υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά και ζητούν από τους γονείς μαθητών που εξακολουθούν να αρνούνται την υποβολή των παιδιών τους σε self test να το ξανασκεφτούν για την υγεία τη δική τους αλλά και των συνανθρώπων τους.

10 οι αρνητές μαθητές

Κι ενώ η διασπορά στην κοινότητα φαίνεται να είναι μεγάλη, εξακολουθούν να υπάρχουν αρνητές των τεστ.

Χθες, καταγράφτηκαν 10 αρνητές μαθητές οι οποίοι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο σχολείο. Στα παιδιά χρεώθηκαν απουσίες, όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου