ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτιές για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

πρωτιές-για-το-πανεπιστήμιο-θεσσαλία-362540

Πανελλαδικές διακρίσεις σε διαγωνισμό για τέσσερις καθηγητές της Αρχιτεκτονικής

Εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ΔΟΜΕΣ 2012 οι τέσσερις ακαδημαϊκοί του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχαν σ’ αυτόν. Οι καθηγητές κ.κ. Θεοκλής Καναρέλης, Αριστείδης Αντονάς, Ζήσης Κοτιώνης και Φοίβη Γιαννίση απέσπασαν πρώτα, δεύτερα και τρίτα βραβεία στις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Σκάγιαννη να εκφράζει τα συγχαρητήριά του.

Στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της πρωτοβουλίας «ΔΟΜΕΣ 2012» συμμετείχαν οι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγκεντρώνοντας όλα τα φώτα πάνω τους.

Τα έργα που παρουσίασαν ξεχώρισαν για την αισθητική τους ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα από αρχιτέκτονες όλης της χώρας. Ειδικότερα οι καθηγητές και οι διακρίσεις τους είναι οι εξής: Ο καθηγητής κ. Θεοκλής Καναρέλης, έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερη μελέτη των ετών 2009-2011», με τη μελέτη «Μνημείο Ολοκαυτώματος Atlantic City Boardwalk, Atlantic City, New Jersey, ΗΠΑ», καθώς και την τρίτη θέση με τη μελέτη «Ιερός Ναός της Οσίας Ξένης και του Ξένου, Αμπελώνες Ρίρα, Αιγιαλεία, Αχαΐα».

Ο καθηγητής κ. Αριστείδης Αντονάς έλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2009-2011», για τον σχεδιασμό του έργου «Open Air-Office, Πλατεία Αυδή, Αθήνα». Παράλληλα οι καθηγητές κ.κ. Ζήσης Κοτιώνης και Φοίβη Γιαννίση με τους συνεργάτες τους έλαβαν τρίτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2009-2011», για τον σχεδιασμό του έργου «Κατοικία διακοπών, Νάξος, Κυκλάδες».

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σκάγιαννης με επιστολή του συνεχάρη στους ακαδημαϊκούς επισημαίνοντας πως οι διακρίσεις τους αυτές αποτελούν τιμή και προβολή για την Πολυτεχνική Σχολή και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του τοπικού Ιδρύματος.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου