Να σταματήσει τώρα το «ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-13, 17:41:18
Να σταματήσει τώρα το «ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης»

«Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα». Το μήνυμα αυτό στέλνει η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, η οποία κατέθεσε πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο καταδίκης της σφαγής του Παλαιστινιακού λαό.

Όπως αναφέρει στην πρότασή της, το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, αξιοποιώντας τη στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Κυβερνήσεων -όπως της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια- κλιμακώνει την επιθετικότητά του, τους εποικισμούς, τις εξώσεις Παλαιστινίων, τη βία, τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών, ενώ απειλεί με νέα εισβολή εναντίον της Γάζας και νέο αιματοκύλισμα.

 «Οι εξελίξεις και η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ πατάνε στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των μονοπωλίων.                              Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του», σημειώνει ακόμη.

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας ζητεί το περιφερειακό συμβούλιο να καταγγείλει το συνεχιζόμενο έγκλημα και μεταξύ άλλων να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίησης της απόφασης της Βουλής του 2015 για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Η περιφερειακή παράταξη στηρίζει τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Την πρόταση υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αναστάσιος Τσιαπλές, Βασιλική Μπακάση, Αποστόλης Νάνος και Ζήσης Γκαραλιάκος.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=