Διαδικτυακή αναμέτρηση μαθητών

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-12, 21:41:09
Διαδικτυακά η πρώτη φάση του διαγωνισμού αστρονομίας για μαθητές δημοτικού
Διαδικτυακή αναμέτρηση μαθητών

Την ερχόμενη Κυριακή ο πανελλήνιος διαγωνισμός αστρονομίας για παιδιά Δημοτικού

Την ερχόμενη Κυριακή 16η Μαΐου διοργανώνεται διαδικτυακά η 1η φάση «Αγλαονίκη» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 ώρα 12:00 – 13:00. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους. Δευτερεύων σκοπός είναι η προετοιμασία των μαθητών του Δημοτικού για να συμμετάσχουν αργότερα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που εδώ και 26 χρόνια διενεργεί η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος τόσο για το Λύκειο, όσο και για το Γυμνάσιο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό γίνονται στον ιστότοπο του Διαγωνισμού: contest.astronomos.gr μέχρι αύριο Πέμπτη 13η Μαΐου.

Οι περίπου 30 καλύτεροι της 1ης φάσης θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη 2η φάση του διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021, αντί της Κυριακής, 13 Ιουνίου 2021, λόγω της παράτασης του σχολικού έτους μέχρι τις 25 Ιουνίου, που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας. Τα ονόματα των προκρινόμενων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα βραβεία και τα έπαθλα του διαγωνισμού αντιστοιχούν σε δύο τηλεσκόπια, για τον 1ο και τον 2ο νικητή, και ένα ζευγάρι ισχυρά κιάλια για τον 3ο νικητή, ευγενική χορηγία του παλαιού πρωτεύσαντα του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Λυκείου, Ι. Καμαρέτσου. Θα δοθούν επίσης αστρονομικά βιβλία των εκδόσεων της Εταιρείας, ενώ θα κληρωθεί και ένα τηλεσκόπιο, ευγενική χορηγία του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης του Δ. Τσάμπουρα, μεταξύ των περίπου 15 μαθητών, εκτός των 2 πρώτων, που θα πετύχουν στη 2η φάση «Υπατία» του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=