ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις για επενδύσεις εξοικονόμησης ύδατος συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. €

αιτήσεις-για-επενδύσεις-εξοικονόμησ-598885

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης ξεκίνησε προχθές και λήγει στις 15 Ιουλίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και στη συνέχεια οι φυσικοί φάκελοι κατατίθενται στην οικεία ΔΑΟΠΕ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχεται στα 2.713.014,037 εκατ. ευρώ.

Η κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά κατηγορία δικαιούχου είναι για τα φυσικά & νομικά πρόσωπα 2.712.110 € και για τα συλλογικά σχήματα 904.037€

Η οικονομική στήριξη για τις εκμεταλλεύσεις δύναται να ανέλθει έως τις 150.000 ευρώ, ενώ για τις συλλογικές επενδύσεις η οικονομική στήριξη μπορεί να ανέρθει έως τις 200.000 ευρώ.

Η ένταση στήριξης για τη δράση κυμαίνεται από 40% έως 85% του αιτούμενου προϋπολογισμού, ανάλογα με την κατηγοριοποίηση των δικαιούχων, των Περιφερειών, την κατάσταση του υδατικού συστήματος που επηρεάζεται από την επένδυση και τη δυνητική εξοικονόμηση κατανάλωσης ύδατος.

Γίνονται αποδεκτές δαπάνες αγοράς, μεταφοράς και εγκατάστασης καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού και επενδύσεις στις έγγειες βελτιώσεις.

Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά για την πρόσκληση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Αλευρά στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210 5275256 και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Π. Θεσσαλίας, Π.Ε. Καρδίτσας, Π.Ε. Λάρισας, Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και Π.Ε. Τρικάλων. Η πρόσκληση είναι αναρτημένη στις παρακάτω ιστοσελίδες: agrotikianaptixi.gr, minagric.gr και thessaly.gov.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου