ΤΟΠΙΚΑ

Yπαίθρια αρτοκλασία για τους νοσηλευτές- ήρωες της πανδημίας

yπαίθρια-αρτοκλασία-για-τους-νοσηλευτ-599771

Με υπαίθρια αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Βόλου, από την πλευρά της οδού Πολυμέρη, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός τιμήθηκε σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή στο νοσοκομείο Βόλου.

Το στίγμα της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν οι νοσηλευτές στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ, εν μέσω πανδημίας έδωσε με τα λόγια της η Ειρήνη Καρακασίλη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, νοσηλεύτρια η ίδια, που επισήμανε ότι η σημερινή ημέρα είναι λίγο πιο θλιβερή καθώς λόγω του κορονοϊού, υπάρχουν νοσηλευτές που νόσησαν, αλλά και εκείνοι που «έφυγαν» από τον ιό.

«Το ποιοι είμαστε και το έργο μας το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Δεν είμαστε οι ήρωες του χθες, του κορονοϊού αλλά ήμασταν παντοτινοί ήρωες, σιωπηλοί, χωρίς να φαίνεται ίσως το έργο μας. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να θεωρούν όλοι ότι γίναμε πιο διάσημοι, αλλά εμείς ήμασταν πάντα διάσημοι στους ασθενείς μας για αυτό που τους προσφέραμε», είπε η ίδια.

Ανέφερε επίσης πως οι νοσηλευτές είναι το 60% της δύναμης στον τομέα της Υγείας του κάθε νοσοκομείου.

«Μια πάντα σιωπηλή και ήσυχη δύναμη, χωρίς εξάρσεις, που πάντα εκτοπιζόταν με το 80% να είναι γυναικείος πληθυσμός χωρίς όμως να υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις ηγεσίας για τις γυναίκες. Η αναλογία στην Ελλάδα είναι 3,3 νοσηλευτών ανά 1000 κατοίκους όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 8,5 και με ηλικίες 35 έως 55 ετών, που δείχνει πόσες ελλείψεις υπάρχουν στην πλήρωση θέσεων όλα αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και εμπαιγμός για τα βαρέα και ανθυγιεινά εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Εύσημα από τη διοίκηση

«Απονέμουμε τα εύσημα στις μαχήτριες και στους μαχητές της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Παρέχουν τις καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες, με κατάθεση ψυχής και προσφοράς, και είναι κοντά στον ασθενή. Για ακόμη μία φορά τους συγχαίρω γιατί η δουλειά τους είναι καταπληκτική και αξιέπαινη» ανέφερε με τη σειρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Ντόκος.

Χαιρετίζοντας τη λιτή εκδήλωση ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου Ηλίας Καραμέτος υπογράμμισε ότι χάρη στους νοσηλευτές το σύστημα Υγείας μπόρεσε και ανταπεξήλθε τον έναν χρόνο της πανδημίας, έμεινε όρθιο και μαζί με τους γιατρούς έκαναν ότι μπορούσαν για τους ασθενείς που χρειάζονταν βοήθεια, για να προσθέσει: «Ελπίζω όλα αυτά να αναγνωριστούν και οι νοσηλευτές να πάρουν τη θέση που τους ανήκει».

«Τιμούμε τη νοσηλευτική και την ανταποδοτικότητά της στην κοινωνία. Το έργο της είναι πολύ μεγάλο και νομίζω ότι μέσω της πανδημίας φάνηκε η αποφασιστικότητα φάνηκε η αποφασιστικότητα και η δράση της νοσηλευτικής υπηρεσίας» είπε και ευχήθηκε σε όλους τους νοσηλευτές, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα χρόνια πολλά και να εργάζονται πάντα με το ίδιο ήθος, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό για να προσφέρουν στον άνθρωπο και στον πάσχοντα», σημείωσε με νόημα από την πλευρά της η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου Κατερίνα Χαρανά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου