ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τις άσεμνες φωτογραφίες, που έστελνε ο 30χρονος πρώην φροντιστής

προκαταρκτική-για-τις-άσεμνες-φωτογρ-599954

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για την υπόθεση με τον 30χρονο Βολιώτη πρώην φροντιστή ακαδημίας ποδοσφαίρου στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, που έστελνε άσεμνες φωτογραφίες και προκλήσεις ερωτικού περιεχομένου σε ανήλικους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης, που συγκλόνισε την αθλητική οικογένεια, παρελήφθη από την Εισαγγελία Βόλου την περασμένη εβδομάδα και διατάχθηκε άμεσα εισαγγελική έρευνα.

Περιλαμβάνει 7 καταγγελίες από ανήλικους και γονείς για ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις. Επισημαίνεται, ότι οι ανήλικοι δεν είναι όλοι μέλη της ίδιας ακαδημίας, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είναι ούτε αθλητές.

Μάλιστα στη μία περίπτωση από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι ο πρώην φροντιστής συναντήθηκε με ανήλικο.

Σε καμία από τις υποθέσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν προκύπτει να υπήρξε συνουσία.

Υπό έρευνα είναι εάν σημειώθηκαν εγκλήματα περί γενετήσιας ελευθερίας. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει σε ανωμοτί καταθέσεις από κάθε αρμόδιο.

Οπως είναι γνωστό, ο 30χρονος «βομβάρδιζε» τους ανήλικους αθλητές με άσεμνες φωτογραφίες και προσκλήσεις ερωτικού περιεχομένου.

Εβλεπε ότι εκείνοι δεν ανταποκρίνονταν και απέρριπταν τα μηνύματα, ωστόσο εκείνος συνέχιζε απτόητος. Προέβαινε στις ίδιες πράξεις ακόμη και όταν σταμάτησε να λειτουργεί η ακαδημία λόγω των μέτρων για την πανδημία τον περασμένο Οκτώβριο και παύτηκε από τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο για τις εν λόγω καταδικαστέες πράξεις.

Την υπόθεση αποκάλυψε πατέρας 14χρονου αθλητή που προχώρησε σε καταγγελία με την ελπίδα να λύσουν τη σιωπή τους και οι υπόλοιποι γονείς, τα παιδιά των οποίων έλαβαν στο κινητό τους τις φωτογραφίες του 30χρονου, στις οποίες φαινόταν ο ίδιος γυμνός από τη μέση και κάτω και τα μηνύματά του με ερωτικές προσκλήσεις.

Από την πρώτη στιγμή η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου στα χέρια της οποίας βρέθηκε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό, χειρίστηκε με τη δέουσα προσοχή την υπόθεση.

Οι καταθέσεις ελήφθησαν παρουσία παιδοψυχολόγου για να μην τραυματιστούν περαιτέρω οι ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

Το επίμαχο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στη δικογραφία. Ο πρώην φροντιστής μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κατάθεση για να εξηγήσει τις πράξεις της. Αντίθετα στα μέσα Μαρτίου που είχε αποκαλυφθεί η δράση του φερόταν να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, καθώς οικείοι του τον αναζητούσαν και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν.

Από την Αστυνομία έχει σχηματιστεί εναντίον του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών ηλικίας από 14 ετών μέχρι 17 ετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου