«Μαζί για τον Βόλο»: Η ΔΕΥΑΜΒ να δει πρώτα τα… μεγάλα πορτοφόλια

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-11, 22:21:16
«Μαζί για τον Βόλο»: Η ΔΕΥΑΜΒ να δει πρώτα τα… μεγάλα πορτοφόλια

Στην απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ να αρχίσει από σήμερα διακοπές υδροδότησης σε κακοπληρωτές καταναλωτές αντιδρά η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο».

«Με άλλους μεγαλοοφειλέτες όπως ο ΟΛΒ με τον οποίο συμπορεύεται ο Δήμος πολιτικά σε μια κοινή γραμμή θα γίνει κάτι; Σε ποια ισονομία αναφέρεται η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ όταν ο μεγαλύτερος διαχρονικά οφειλέτης της επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Δήμος και νομικά του πρόσωπα (πχ ΔΟΕΠΑΠ) με χρέη κοντά στα 5εκ € ή και παραπάνω;

Αν η ΔΕΥΑΜΒ αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτή ας δει τι μπορεί να κάνει με τα «μεγάλα πορτοφόλια» πρώτα. Αυτό είναι ισονομία και εμπέδωση αισθήματος δικαίου.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση έχει να κάνει με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, καθώς οι ενεργειακές της ανάγκες είναι τεράστιες. Χρέη ύψους κοντά στα 2,5 με 3 εκ €.

Αυτό είναι όντως μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα όλων των ΔΕΥΑ το ότι δεν περιλαμβάνονται στο βιομηχανικό τιμολόγιο, κάτι που αν συνέβαινε θα αποτελούσε μεγάλη ανάσα. Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Ο δήμαρχος καμώνεται πως ότι ζητήσει με αυτή την κυβέρνηση που στο πρόσωπο του έχει δει έναν σοβαρό συνομιλητή, το παίρνει. Ας πάει λοιπόν με άλλου Δημάρχους στα αρμόδια Υπουργεία να ζητήσει και να λάβει νομοθετική ρύθμιση. Μια απλή σε οικογενειακό κλίμα κουβέντα είναι για αυτόν όπως φαίνεται. Μέχρι τότε, σε εποχές πανδημίας και ανέχειας μην τολμούν να κάνουν λόγο περί ισονομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=