ΤΟΠΙΚΑ

Mαγνησία: 48 νέα κρούσματα και αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα

mαγνησία-48-νέα-κρούσματα-και-αύξηση-ιικ-600671

Ο Βόλος είναι η μοναδική πόλη, στην οποία την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση 21% στο ιικό φορτίο στα λύματα, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους των γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν θα αργήσει να αναζωπυρωθεί, αν προκύψουν χαλάρωση και εφησυχασμός.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, ο Βόλος παρουσιάζει αύξηση.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 3-9 Μαΐου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 26 Απριλίου – 2 Μαΐου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 10 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Μόνο στον Βόλο καταγράφεται οριακά αυξητική τάση (+21%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 26/4/21-2/5/21.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου