ΤΟΠΙΚΑ

Φόβοι για χαμηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές

φόβοι-για-χαμηλές-επιδόσεις-στις-πανε-601795

Φόβους για χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, μετά από έξι μήνες αποχής από τη διά ζώσης εκπαίδευση, εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας Κωνσταντίνος Νάνος. Χθες επαναλειτούργησαν για πρώτη ημέρα μετά από έξι μήνες τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, πέραν όμως της ψυχολογικής υποστήριξης στους υποψηφίους των εξετάσεων, λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν σε εκπαιδευτικό επίπεδο για την κάλυψη των κενών που διαπιστώνονται.

«Η ύλη έχει καλυφθεί, επαναλήψεις έχουν γίνει, ωστόσο διαπιστώνονται εκπαιδευτικά κενά, παρά το υψηλό επίπεδο τηλεκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι βρίσκονται έξι μήνες μακριά από τα φροντιστήρια και τη διά ζώσης διδασκαλία και οι επιπτώσεις θα φανούν στα αποτελέσματα του Ιουνίου», σημείωσε ο κ. Νάνος.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε, θα επηρεάσει ακόμη και τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων της επόμενης χρονιάς. «Στα φροντιστήρια ξεκινάμε τεστ και το καλοκαίρι θα αναμορφώσουμε όλο το πρόγραμμα για να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερα κενά», είπε.

Ερωτηθείς για τους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών υποστήριξε ότι το χρονικό διάστημα που απομένει είναι πολύ μικρό για να αντιμετωπιστεί η «ζημιά» που έχει γίνει. «Γι’ αυτό ζητούσαμε από το Υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσουμε πιο νωρίς. Τώρα αυτό που μπορούμε να παρέχουμε στους υποψηφίους μας είναι ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε.

Χθες, η πρώτη ημέρα μαθημάτων ήταν πανηγυρική. «Κι εμείς το περιμέναμε πώς και πώς και οι υποψήφιοι. Ακατανόητο ωστόσο παραμένει γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε στις τάξεις και μαθητές της α’ και β’ λυκείου που συνεχίζουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης», σημείωσε.

«Αγκάθι» τα self tests

Η επιστροφή και στα φροντιστήρια γίνεται με την υποβολή σε self test τόσο για μαθητές όσο και εκπαιδευτικούς. Κι αν οι μαθητές της γ’ λυκείου, έχουν εξασφαλισμένα δωρεάν τεστ, απόφοιτοι που ξαναδίνουν εξετάσεις και παρακολουθούν μαθήματα στα φροντιστήρια, όπως και εκπαιδευτικό προσωπικό, αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. «Εμείς δεν δικαιούμαστε δωρεάν self test και επιπλέον πρέπει να πληρώνουμε το ένα από τα δύο τεστ για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούμε. Τα τεστ διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα κι αυτό συνιστά μία οικονομική επιβάρυνση. Ηδη δεχθήκαμε τις πρώτες διαμαρτυρίες από αποφοίτους, οι οποίοι από τη στιγμή που δεν πάνε σχολείο θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ, τα οποία κοστίζουν σε μηνιαία βάση, περίπου 40-50 ευρώ», σημείωσε ο κ. Νάνος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου