ΤΟΠΙΚΑ

Ξανασυστήνονταν… στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ξανασυστήνονταν-στο-πανεπιστήμιο-θ-601827

Ξανασυστήνονταν… φοιτητές και καθηγητές μεταξύ τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου χθες άρχισαν τα πρώτα διά ζώσης μαθήματα σε εργαστήρια και κλινικές, για φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει γίνει ούτε ένα διά ζώσης μάθημα από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και επιβλήθηκε το δεύτερο lockdown από την έναρξη της πανδημίας. Ακόμη και με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, το 80% των μαθημάτων γινόταν με τηλεκπαίδευση και μόλις το 20% που αφορούσε κυρίως σε κάποια εργαστηριακά μαθήματα έγινε για μικρό χρονικό διάστημα διά ζώσης. Ουσιαστικά φοιτητές είναι μακριά από τον φυσικό χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περισσότερο από έναν χρόνο.

Το πρόβλημα είναι έντονο, καθώς φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους από τη στιγμή που δεν έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια και κλινικές.

Μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε, από χθες ξεκίνησαν σταδιακά τη λειτουργία τους εργαστήρια και κλινικές με φυσική παρουσία φοιτητών και ακαδημαϊκών. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας Γιάννη Θεοδωράκη, ήδη από την περασμένη Παρασκευή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φρόντισε να στείλει στο Υπουργείο Παιδείας τους ΑΜΚΑ των 4.000 περίπου επί πτυχίω φοιτητών, προκειμένου να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα και να μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests μέσω φαρμακείων πριν την επιστροφή τους στα εργαστήρια και τις κλινικές.

Η πρεμιέρα των μαθημάτων έγινε από τα τμήματα Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα. «Η έναρξη και το πρόγραμμα των εργαστηριακών μαθημάτων και κλινικών αποφασίζεται από τη γενική συνέλευση κάθε τμήματος» διευκρίνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Πάντως χθες, τα πρώτα μαθήματα έγιναν με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Αρχίζουμε καλά, έχουμε αισιοδοξία και με την τήρηση όλων των κανόνων θα πορευτούμε και τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου