ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή σήμερα η αγορά

ανοιχτή-σήμερα-η-αγορά-604499

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Ολοκληρώνεται αύριο ο κύκλος των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων στην τοπική αγορά, με τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν σήμερα προαιρετικά, 11.00 έως 16.00, σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας.

Με το δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων να μην επιφέρει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, θεαματικές αλλαγές στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων, οι έμποροι ευελπιστούν ότι σταδιακά θα αναθερμανθεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Υποτονική η εικόνα στην τοπική αγορά, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ήταν αναμενόμενη η εικόνα της εμπορικής κίνησης. Η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει με περιορισμούς, ούτε το εμπόριο, ούτε η εστίαση. Είναι δεδομένο ότι θα μιλάμε για χαμηλότερα νούμερα, όσο υπάρχουν περιορισμοί».

Σημείο που καθόρισε τις εξελίξεις, το γεγονός ότι τα καταστήματα άνοιξαν και πάλι την Τετάρτη μετά το Πάσχα, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει επιπροσθέτως ότι «ούτως ή άλλως η αγορά ήρθε από μια μεγάλη εκπτωτική περίοδο που διήρκεσε Ιανουάριο – Φεβρουάριο και Μάρτιο. Κατά συνέπεια, δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στην κίνηση».

Θετικό χαρακτηρίζει, στο μεταξύ, το γεγονός ότι βελτιώνεται η ψυχολογία του κόσμου μετά το άνοιγμα της εστίασης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι όσο εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί, «δεν αφήνουν την κατάσταση να εξελιχθεί υπέρ μας. Μας φρενάρει η ιδιόμορφη κατάσταση που βιώνουμε». Όπως παρατηρεί, εξάλλου, ο ίδιος, από την στιγμή που άνοιξε η εστίαση, υπήρξε κινητικότητα και αναθερμάνθηκε το καταναλωτικό ενδιαφέρον, καθώς ξεκίνησε πάλι η κοινωνική συναναστροφή, οπότε «ο κόσμος στράφηκε ξανά στο να ικανοποιήσει τις καταναλωτικές ανάγκες, που συνδέονται με την κοινωνικότητα. Λόγω των περιορισμών και της κατάστασης που συνεχίζεται, ωστόσο, δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Αναφερόμενος, τέλος, στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, επεσήμανε ότι οι Κυριακές που επί της ουσίας ενισχύουν την αγορά και τονώνουν τα ταμεία των εμπόρων, είναι των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα, ενώ οι υπόλοιπες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. « Δεν νομίζω ότι φέτος θα διαφοροποιηθεί η σημερινή εικόνα. Εκτιμώ ότι θα κινηθούμε, όπως κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η αγορά. Ο καταναλωτής επιλέγει να κάνει μια βόλτα, μια εκδρομή, να βγει έξω να διασκεδάσει, εκμεταλλευόμενος και τον καλό καιρό, παρά να προβεί σε κάποια αγορά», είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου