ΤΟΠΙΚΑ

«Καθάρισαν» από κορονοϊό οι φυλακές Βόλου

καθάρισαν-από-κορονοϊό-οι-φυλακές-β-604658

Αντεξαν στη δοκιμασία κρατούμενοι και εργαζόμενοι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Αρνητικά βγαίνουν πλέον τα διαγνωστικά τεστ τόσο στους κρατούμενους όσο και στους εργαζομένους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Οι φυλακές Βόλου καθάρισαν από κορονοϊό.

Το τελευταίο κρούσμα που παρουσιάστηκε και αφορούσε σε υπάλληλο εξωτερικής φρούρησης επέστρεψε στα καθήκοντά του τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου είχαν παρουσιαστεί θετικά κρούσματα κορονοϊού στους εργαζόμενους και οι φόβοι για διασπορά του ιού επιβεβαιώθηκαν στα μέσα Μαρτίου οπότε παρουσίασε συμπτώματα ένας ολόκληρος θάλαμος.

Με αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας για τη λειτουργία των φυλακών και συνεχή διαγνωστικά τεστ που παρείχε το υπουργείο Δικαιοσύνης και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας η δύσκολη κατάσταση ξεπεράστηκε και οι θάλαμοι άνοιξαν.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα οι υπάλληλοι κάνουν ανά τακτά διαστήματα self tests, ενώ είναι οι αρμόδιοι και για τον έλεγχο των κρατουμένων για τους οποίους υπάρχει η προμήθεια με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Ετσι, οι κρατούμενοι επανήλθαν στις καθημερινές δραστηριότητές του, καθώς μπορούν να εργάζονται ξανά ή να προαυλίζονται μετά από μία μεγάλη δοκιμασία και το κλίμα που επικρατεί είναι θετικό.

Ευτυχώς, κανένας από τους ασθενείς, τόσο από τους κρατούμενους όσο και από τους υπαλλήλους δεν είχε παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα.

Επιπλέον μετά το Πάσχα ξεκίνησαν και οι άδειες και τα επισκεπτήρια και έσπασε η απομόνωση που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Πλέον είναι θέμα χρόνου να λειτουργήσει και το σχολείο των φυλακών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του παράλληλα με τα δημόσια μεθαύριο Δευτέρα 10 Μαΐου.

Επισημαίνεται, ότι τα ατομικά μέτρα προστασίας συνεχίζουν να είναι πολύ αυστηρά, ώστε να επιτρέπεται η διεξαγωγή των διάφορων δραστηριοτήτων.

Γίνεται συνεχώς απολύμανση των φυλακών και υπάρχουν τοποθετημένα σε περίοπτες θέσεις αντισηπτικά διαλύματα. Ολοι οι κρατούμενοι είναι ενημερωμένοι επαρκώς, ενώ και οι εργαζόμενοι τηρούν το αυστηρό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τις κλειστές δομές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου