ΤΟΠΙΚΑ

Oικονομικό εμβόλιο η επιστρεπτέα 7 για τους εμπόρους της Μαγνησίας, αλλά…

oικονομικό-εμβόλιο-η-επιστρεπτέα-7-για-τ-604773

Συνέχιση των μέτρων στήριξης ζητούν από την πολιτεία επαγγελματίες

Τονωτική ένεση χαρακτηρίζουν επαγγελματίες την επιστρεπτέα 7, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης, για την ενδυνάμωση όλων των κλάδων της οικονομίας.

«Αναμφίβολα αποτελεί τονωτική ένεση» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Σακελλάρης, α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ εκτιμά ότι τα ποσά που θα δοθούν στους δικαιούχους είναι αυξημένα σε σύγκριση με την προηγούμενη.

«Είναι τονωτική ένεση, ανάσα για τα εμπορικά καταστήματα, δυστυχώς, όμως, είναι η τελευταία επιστρεπτέα, απ’ ό,τι ακούμε και είμαστε σε αναμονή, ποια θα είναι τα μέτρα στήριξης που θα ισχύουν από δω και στο εξής. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, έστω και ως φημολογία, κάτι για το εμπόριο και αγωνιούμε γιατί το εμπόριο αυτή τη στιγμή είναι το πιο αδικημένο, όσον αφορά στα μέτρα στήριξης», είπε.

Θετικό μέτρο χαρακτηρίζει την επιστρεπτέα προκαταβολή και η Αθηνά Ντάκη, γενική γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας, Λουτρακίου και Νέου Κλήματος. «Είναι, πράγματι, τονωτική ένεση για όσους συναδέλφους τη λάβουν, για να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις, ενόψει του καλοκαιριού, παρά το γεγονός ότι τα ποσά που δίνονται είναι μικρά», τόνισε.

Αναφερόμενη στην τωρινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, η κ. Ντάκη υπογραμμίζει ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη και ενώ περιμέναμε ότι θα έρχονταν το Πάσχα συμπατριώτες μας που διαμένουν αλλού, για να ανοίξουν τα σπίτια τους, να κινηθούμε λίγο, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό λόγω των μέτρων που ισχύουν. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αισιοδοξούμε βέβαια, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει, καθώς η ανασφάλεια και η αναμονή κάνουν τον κόσμο διστακτικό».

«Καλό χρηματοδοτικό εργαλείο» χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Σκόπελο. «Ουσιαστικά βοηθά το cash flow τη ρευστότητα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ λάθος την αναστολή πληρωμών. Υπάρχουν πληρωμές οι οποίες θα έπρεπε να ξεχαστούν για την περίοδο της πανδημίας και όχι να ανασταλούν. Δεν είμαι υπέρμαχος της λογικής αναστέλλω μια πληρωμή, άρα επιλύω το πρόβλημα. Δεν επιλύεται κανένα πρόβλημα με αυτό τον τρόπο. Απλά μετατίθεται», είπε.

Ο ίδιος ωστόσο δεν κρύβει την ανησυχία του για τη νέα τουριστική σεζόν, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, καθώς όλα παραμένουν ρευστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου