ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Χρ. Μπουκώρου με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης για το έργο της Βαμβακουργίας

συνεργασία-χρ-μπουκώρου-με-τον-αν-υπου-605490

Συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση είχε σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, σχετικά με το έργο της Βαμβακουργίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε τον κ. Παπαθανάση για το ζήτημα της εξεύρεσης του ποσού των 400.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η αμοιβή των συμβούλων που θα εξετάσουν τις εφτά προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της χώρας, οι οποίες ενδιαφέρονται να αναλάβουν αυτό το μεγάλο έργο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) της περιοχής μας, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρών – 60 εκατομμύρια στον Βόλο και 30 εκατομμύρια στη Λαμία – με το οποίο θα ολοκληρωθούν οι υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα αναβαθμιστεί ολόκληρο το δυτικό τμήμα της Νέας Ιωνίας.

«Η αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην Βαμβακουργίας είναι ένα έργο σπουδαίας σημασίας για τον Βόλο και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, ώστε να διασφαλιστεί το ποσό των 400.000 ευρώ όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να εξεταστούν άμεσα οι φάκελοι των προσφορών και να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο.

Για το συγκεκριμένο αίτημα του βουλευτή Μαγνησίας προς τον Αν. Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση είχε ενημερωθεί και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου