ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν 14χρονη από την Νέα Ιωνία για να την παντρέψουν

εκλεψαν-14χρονη-από-την-νέα-ιωνία-για-να-606579

Ο πατέρας της κατήγγειλε αρπαγή – Η ανήλικη αναφέρει ότι θέλει τον γιο του ζευγαριού

Είχε να δει την ανήλικη κόρη του, ηλικίας 14 ετών, κοντά στον έναν χρόνο από τότε που ήρθε για διακοπές στον Βόλο το περασμένο καλοκαίρι. Ξαφνικά προέκυψαν προβλήματα με την ισχύ του διαβατηρίου της και έπειτα δεν μπορούσε να τη βρει ούτε στο σπίτι τους στη Νέα Ιωνία, ούτε στο τηλέφωνο, ώσπου φίλος τον ενημέρωσε ότι την είδε με παρέα Ρομά.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες ζευγάρι Ρομά από τη Νέα Ιωνία, κατηγορούμενο για αρπαγή ανήλικης σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος, καθώς η κοπέλα έχει συμπληρώσει τα 14 έτη της.

Ο πατέρας της 14χρονης κατέθεσε μήνυση εναντίον τους προχθές το απόγευμα, όταν διαπίστωσε τι συνέβη. Οι Ρομά ήθελαν να παντρέψουν την κοπέλα με τον γιο τους και την κράτησαν στο σπίτι όχι μόνο χωρίς τη συναίνεση του πατέρα της, αλλά και εν αγνοία του.

Επισημαίνεται πάντως ότι οι Ρομά είθισται να παντρεύονται σε νεαρή ηλικία. Οταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση των γονιών, οι υποψήφιοι γαμπροί κλέβουν τις νύφες και τις φιλοξενούν στο σπίτι τους με τους γονείς τους.

Η μήνυση

Ο πατέρας της 14χρονης περιέγραψε στη μήνυσή του με κάθε λεπτομέρεια τις δύσκολες ώρες που περνούσε η οικογένειά του δίχως να γνωρίζει το παραμικρό για το τι συνέβη στη κοπέλα.

Ο ίδιος και η οικογένειά του διαμένουν στη Γερμανία και το κορίτσι τους ήρθε για διακοπές στον Βόλο τον Αύγουστο του 2020 και διέμενε στο σπίτι τους στη Νέα Ιωνία.

Ηταν τότε που άρχισαν τα προβλήματα. Ο παθών επέστρεψε αμέσως στην Ελλάδα και άρχισε να την αναζητεί, όμως δεν μπορούσε να τη βρει πουθενά εδώ και πόσους μήνες.

Στις επανειλημμένες κλήσεις του δεν λάμβανε απαντήσεις, ενώ και οι επιτόπιες αναζητήσεις του δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Οταν αντελήφθη τι συνέβη προχθές, ήρθε αμέσως στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Τα ξαδέρφια του κρατούσαν την κόρη του. Εχουν τέσσερα παιδιά και ήθελαν να την παντρέψουν με τον γιο τους.

Το ζευγάρι κρατήθηκε προχθές το βράδυ στα κρατητήρια και χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών.

Η κοπέλα θέλει να παντρευτεί

Από την πλευρά της η 14χρονη φέρεται να παραδέχτηκε σε κατάθεσή της στην Αστυνομία ότι διέμενε με τη συγκεκριμένη οικογένεια και ότι ήθελε να παντρευτεί με τον γιο.

Στο Αυτόφωρο ήταν παρόντες τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και οι γονείς της κοπέλας. Εντούτοις, η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, καθώς το ζευγάρι ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την απολογία του και να βρει δικηγόρο.

Η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή στις 13:00, εντούτοις εκτιμάται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σε εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς το δικαστήριο ήρε την κράτηση των κατηγορούμενων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου