ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ θερμοκρασίας στον Βόλο ανήμερα του Πάσχα

ρεκόρ-θερμοκρασίας-στον-βόλο-ανήμερα-607132

Την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 13 ετών κατέγραψε ο υδράργυρος στον Βόλο, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα. Το θερμόμετρο σκαρφάλωσε σχεδόν στους 35ο C μέσα στην πόλη και έβγαλε τους Βολιώτες σε κοντινές παραλίες για τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, «τους 34.6°C έφθασε η θερμοκρασία στον Βόλο την Κυριακή του Πάσχα, την υψηλότερη τιμή για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου τουλάχιστον τα τελευταία 13 χρόνια που λειτουργεί ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr».

Μάλιστα όπως εκτιμάται ίσως η θερμοκρασία να ήταν και υψηλότερη σε κάποιες περιοχές. «Οι διαφορές των θερμοκρασιών σε μικρές αποστάσεις ήταν μεγάλες λόγω της ροής σχετικά ψυχρότερων αερίων μαζών από τη θάλασσα, η επιφάνεια της οποίας έχει θερμοκρασία περίπου 17-18°C. Είναι πολύ πιθανό η θερμοκρασία στη Δυτική Μαγνησία να ξεπέρασε τους 35°C αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί να το επιβεβαιώσουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του meteo.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες πάντως ευνόησαν τόσο για το υπαίθριο ψήσιμο του οβελία, όσο και εκείνους που είχαν κανονίσει να ψήσουν σε κοντινούς υπαίθριους προορισμούς.

Η κίνηση ειδικά στον κάτω κλάδο του Πηλίου ήταν αυξημένη από το πλήθος των οχημάτων που μετακινούνταν προς τα παράλια. Πολλοί συνδύασαν τον εορτασμό για το Πάσχα με τις οικογένειές τους, μαζί με τις πρώτες βουτιές της περιόδου στη θάλασσα, αν και η θερμοκρασία του νερού ήταν αρκετά χαμηλή.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και τις επόμενες δύο ημέρες των αργιών προς τα παράλια της Μαγνησίας, παρά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Η καλοκαιρία συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες με τη μέγιστη θερμοκρασία να φθάνει τους 25ο C σήμερα και αύριο, Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 29ο C στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου