ΤΟΠΙΚΑ

Είχε σχεδιάσει το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

είχε-σχεδιάσει-το-διπλό-φονικό-στη-μακ-607530

Η άτυχη Κωνσταντίνα είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης

«Το τραβάει ο οργανισμός σας να ανέβω επάνω και να σας πάρω έναν έναν παραμάζωμα». «Βόλεψε που σε πλάκωσα και έφυγες, αλλά πού θα πάει θα τα βρείτε μπροστά». «Αυτό που κάνατε θα το πληρώσετε πολύ ακριβά».

Σοκ προκαλούν τα sms φρίκης που εξαπέλυε ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα. Η άτυχη 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα δεχόταν συνεχώς μηνύματα απειλητικού περιεχομένου ακόμη και μερικές μέρες πριν το φονικό και οι συνομιλίες τους ανατριχιάζουν.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μέσα από τα sms που είχαν ανταλλάξει διαπιστώνεται ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Συναισθήματα φρίκης και οργής προκαλεί το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε ο δράστης με τη σύζυγό του.

Από τις selfie φωτογραφίες που είχε στείλει στον αδελφό της τρεις μέρες πριν από το φονικό η άτυχη 28χρονη διακρίνονται ξεκάθαρα τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό της. Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού είχαν ξεκινήσει πριν από μήνες, όταν η νεαρή γυναίκα τόλμησε να του γνωστοποιήσει την απόφασή της να χωρίσουν.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η 28χρονη βρέθηκε να πρωταγωνιστεί άθελά της σε ένα θρίλερ. Η διάθεση του συζύγου της επηρεαζόταν από τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Το χρονικό

Τρεις ημέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ο 32χρονος δείχνει αναστατωμένος από τον χωρισμό του με τη σύζυγό του και από το γεγονός ότι δεν έχει δει το παιδί του για αρκετό καιρό. Τότε η 28χρονη, που προσπαθεί για μία ακόμη φορά να τον ηρεμήσει, του ζητάει να επισκεφτεί το συντομότερο έναν γιατρό.

Συγκεκριμένα:
Θύμα: Σε παρακαλώ, θέλω μια χάρη να μου κάνεις… Σε παρακαλώ θέλω να κλείσεις ραντεβού με έναν γιατρό… Για να μπορέσω και εγώ να κοιμάμαι ξανά τα βράδια δίπλα σου…
Δράστης: Τι χάρη
Θύμα: Σου είπα, να κλείσεις ραντεβού με έναν γιατρό, για να μπορέσω να κοιμάμαι ξανά τα βράδια δίπλα σου. Και να μη με πιάνει φόβος αν μετά από καιρό σε ξαναπιάσει.
Δράστης: Καλώς, θες να πάμε μαζί;
Θύμα: Οχι, εσύ πρέπει να πας… Και αν θέλει ο ίδιος ο γιατρός να μιλήσει και μαζί μου, τότε έρχομαι κι εγώ… Σε παρακαλώ όμως μην το αφήσεις, πρέπει να πας… για το καλό της οικογένειάς μας.

Τα μηνύματα

Στις 19 Ιανουαρίου ο 32χρονος χάνει την ψυχραιμία του, καθώς προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του χωρίς επιτυχία. Αρχίζει και της στέλνει αλλεπάλληλα μηνύματα στο κινητό της.

«Τι θα γίνει, θα απαντήσεις;»… «Θα το σηκώσεις ή θα παίζεις πολλή ώρα κρυφτούλι;»… «Τι θα γίνει, θα απαντήσεις στο τηλέφωνο γιατί έχει παραγίνει το κακό; Αμα νομίζεις εσύ ότι θα με δουλεύεις για πολύ καιρό και θα το αφήσω έτσι σε γελάσανε»… Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που της έχει στείλει. «Σου είπα να με αφήσεις να ηρεμήσω… Δεν μπορώ άλλο», του απαντάει εκείνη. «Ούτε εγώ δεν μπορώ να ανεχτώ αυτήν την κοροϊδία, που ενώ ήξερες με δούλευες», απαντά με τη σειρά του ο 32χρονος.

Στις 12 Φεβρουαρίου ο σύζυγός της γίνεται ακόμη πιο επίμονος απέναντί της.

Στις 17 Μαρτίου ο 32χρονος γίνεται πιο ξεκάθαρος στις απειλές του.

«Το τραβάει ο οργανισμός σας, να ανέβω πάνω και να σας πάρω έναν, έναν παραμάζωμα», της γράφει, ενώ σε άλλη συνομιλία τους στο messenger, παραδέχεται ότι την έχει κακοποιήσει: «Βόλεψε που σε πλάκωσα και έφυγες με τόσα που κάνατε, αλλά πού θα πάει, θα τα βρείτε μπροστά… Κρίμα που σε αγάπησα και εσύ με κορόιδευες τόσα χρόνια. Αυτό που κάνετε θα το πληρώσετε πολύ ακριβά», ανέφερε.

Το φονικό

Στις 2 Απριλίου η 28χρονη στέλνει στον αδελφό της τις φωτογραφίες με το κακοποιημένο πρόσωπό της από τα χτυπήματα του συζύγου της. Μία ημέρα αργότερα τον προειδοποιεί να προσέχει.
«Ελα… Ο άλλος (σ.σ.: εννοεί τον σύζυγό της) απειλεί ότι τώρα είσαι ο επόμενος… Να έχεις τον νου σου», του γράφει σε μήνυμά της.
Τρεις ημέρες μετά ο δράστης πηγαίνει από τον Βόλο στο σπίτι της συζύγου του στη Μακρινίτσα και μαχαιρώνει μέχρι θανάτου την ίδια και τον 30χρονο αδελφό της που προσπάθησε να τη σώσει. Μάλιστα όλα αυτά εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της πεθεράς του δράστη, της μητέρας δηλαδή των δύο θυμάτων, στην οποία λέει με ψύχραιμη φωνή: «Εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου