«Εφυγε» η Μαριγούλα Πώποτα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-05, 19:15:37
«Εφυγε» η Μαριγούλα Πώποτα

Θλίψη για την απώλεια της «πρώτης Κυρίας» του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

«Εφυγε» για το μεγάλο ταξίδι η Μαριγούλα Πώποτα, σύζυγος του αείμνηστου πρώην εκδότη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Αλέκου Πώποτα και μητέρα του νυν εκδότη Γιώργου Πώποτα, καθώς επίσης του Κώστα Πώποτα, νομικού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, του Σοφοκλή και της Κατερίνας Πώποτα.

Υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία. Ήταν μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα. Όλοι τη γνώριζαν με το μικρό της όνομα. Είχε συνδεθεί άρρηκτα με την πορεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τον οποίο θεωρούσε «οικογένειά» της.

Ήταν η ψυχή της εφημερίδας. Με τις συμβουλές και τις νουθεσίες της είχε γίνει «ένα» με τους δημοσιογράφους τους οποίους θεωρούσε παιδιά της.

Έτεινε χείρα βοηθείας σε όποιον είχε ανάγκη, ακούραστη και πάντα με το χαμόγελο και έναν καλό λόγο στα χείλη. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος.

Πνεύμα ανήσυχο, υπήρξε ο στυλοβάτης της οικογένειας, όταν τη δεκαετία του ’90 έχασε τον πολυαγαπημένο της σύζυγο Αλέκο, με τον οποίο μοιράστηκαν μια κοινή διαδρομή δεκαετιών.

Η καταγωγή της ήταν από την Καρδίτσα, το γένος Αργυρίου. Μεγάλωσε στον Βόλο, καθώς ο πατέρας της ήταν σταθμάρχης στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο, τον οποίο υπηρέτησε και η ίδια, ως προϊσταμένη, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΣΕ Βόλου.

Στον Θεσσαλικό Σιδηρόδρομο είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, ενώ επίσης διατέλεσε αρθρογράφος στην Ενωση Συνδικαλιστικού Τύπου. Επίσης διατέλεσε επί χρόνια μέλος του Σοροπτικού Ομίλου Βόλου, αναπτύσσοντας πλούσιο κοινωνικό έργο.

Άφησε την τελευταία της πνοή δίπλα στα παιδιά της, στα εγγόνια και τη δισέγγονή της.

Η οικογένειά της θα της πει το «τελευταίο αντίο» στις 10 αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο.

Χρήστος Μπουκώρος: Αποχαιρετούμε σήμερα

τη Μαριγούλα Πώποτα, μία πραγματική Κυρία του Βόλου

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο της Μαριγούλας Πώποτα εξέδωσε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος αναφέρει:

«Με ειλικρινή σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση αποχαιρετώ σήμερα την Μαριγούλα Αργυρίου – Πώποτα. Μια φωτεινή προσωπικότητα, γνωστή στην κοινωνία του Βόλου για το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους της.

Είχα την τύχη να την γνωρίσω αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, προ πολλών ετών. Στάθηκε δίπλα μας σαν δεύτερη μητέρα και υπήρξε συμπαραστάτης στην κάθε δυσκολία που ανέκυπτε.

Θα μου μείνει αξέχαστη η ψυχραιμία και η μεγαλοσύνη καρδιάς που αντιμετώπιζε τα πράγματα και τους ανθρώπους και η διαρκής εμψύχωση που πρόσφερε σε όσους ήταν γύρω της. Περήφανη, χαλκέντερη και πνευματικά διαυγής μέχρι την τελευταία στιγμή της.

Αποχαιρετούμε σήμερα μια πραγματική Κυρία, η οποία διακρίθηκε για το μεγαλείο της ψυχής της και την αγάπη για τον τόπο της.

Είμαι βέβαιος ότι πλέον στην αγκαλιά του Θεού και του πολυαγαπημένου της Αλέκου θα μας παρατηρεί όλους με έκδηλη ικανοποίηση και εκείνο το άσβεστο και γνήσιο χαμόγελό της.

Εγκάρδια συλλυπητήρια στον γιο της Γιώργο, εκδότη της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στα παιδιά της Κώστα, Σοφοκλή και Κατερίνα και στα εγγόνια της».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=