ΤΟΠΙΚΑ

Αμείλικτος κατά της διαφθοράς

αμείλικτος-κατά-της-διαφθοράς-851206

“Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο έχει αποδείξει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να χτυπήσει τη διαφθορά, αλλά με την πολιτική της έχει αποδείξει ότι την υποθάλπει”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνάντηση με φορείς και εξέχουσες προσωπικότητες “της Κοινωνίας των Πολιτών, της δικαιοσύνης και ανεξάρτητων αρχών” – όπως είπε ο ίδιος – για το θέμα της διαφθοράς.
“Στόχος είναι όχι μόνο να ανταλλάξουμε απόψεις για τα πρακτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν αλλά να δημιουργήσουμε και μια ευρύτερη συναίνεση για τον τρόπο που θα χτυπήσουμε τη διαφθορά στη χώρα”, είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι ” θέλω να εγγυηθώ σε αυτούς αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι θα είμαι αμείλικτος, θα πάρω ό,τι μέτρο χρειάζεται για να ανατρέψουμε μια αντίληψη και μια πρακτική στη χώρα μας που υποθάλπει τη διαφθορά, αυτό είναι προσωπική μου απόφαση και απόφαση του Κινήματός μας”.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Κωσταντίνος Μπακούρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων, Μανούσος Ντουκάκης, ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, Χαρίλαος Αλαμάνος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κωστής Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, καθώς και οι Πρόεδροι της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας, Αχμέτ Μοάβια.

Συνάντηση για το Κόσσοβο
Το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσόβου, η διαφύλαξη της σταθερότητας της περιοχής και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων αποτέλεσαν το αντικείμενο του προγεύματος εργασίας που είχαν νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την σύναψη Συμφώνου Σταθερότητας και Σύνδεσης και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής αποτελεί “βασικό στοιχείο για την εμπέδωση της ειρήνης και της συνεργασίας, των αρχών καλής γειτονίας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάπτυξη όλων των λαών της περιοχής και βεβαίως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας”.
Αναφερόμενος στο Κόσσοβο, ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ έκανε λόγο για πρόβλημα που αφορά όλη την περιοχή αλλά και την Ευρώπη και σημείωσε ότι η λύση που θα βρεθεί δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι επιβεβλημένη. “Μια λύση που επιβάλλεται και δεν αποτελεί προϊόν συμφωνίας των δύο πλευρών δημιουργεί πόλωση, αίσθημα αδικίας και εν τέλει είναι μια λύση εύθραυστη και για την σταθερότητα της περιοχής”, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για “ιστορικές ευθύνες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Θα έπρεπε να πρωτοπορήσει και δεν το έχει κάνει. Μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης έχει υποχωρήσει από τον ρόλο της στα Βαλκάνια. Και η Ελλάδα όμως πρέπει να παίξει τον ρόλο της πολύ πιο ενεργά. Δυστυχώς ούτε η Ελλάδα δεν παίζει τον ρόλο που της ανήκει στην περιοχή”, είπε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την συνεργασία με την Σερβία και τις άλλες χώρες της περιοχής.
Ο κ. Γέρεμιτς από την πλευρά του προειδοποίησε για τον κίνδυνο η κατάσταση στο Κόσσοβο να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και δήλωσε ότι ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα, ως χώρα των Βαλκανίων που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. “Ζήτησα την στήριξη της Ελλάδας, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από το σοσιαλιστικό κίνημα, στο οποίο ανή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου