ΤΟΠΙΚΑ

Κατάθεση στεφάνων από το ΕΚΒ για την Εργατική Πρωτομαγιά

κατάθεση-στεφάνων-από-το-εκβ-για-την-ερ-609247

Με διχοτομημένο το συνδικαλιστικό κίνημα αφενός και αφετέρου σε ρυθμούς κορονοϊού για δεύτερη χρονιά, τιμήθηκε σήμερα στον Βόλο η Εργατική Πρωτομαγιά, μόνο από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, διότι ΑΔΕΔΥ και ταξικά σωματεία θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά μεθαύριο Πέμπτη 6 Μαΐου.

Με μάσκες και σε απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που ανήκουν στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των καπνεργατών του 1936 στο πεσόντων μπροστά από τα ΕΛΤΑ στην οδό Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου, στέλνοντας μήνυμα πως τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν «πρόκειται να μπούνε σε καραντίνα».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάσης Παπαδημόπουλος, σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και να προσφέρει εισόδημα στις οικογένειες ανάλογο με αυτό που προσφέρουν, συζητά την κατάργηση του 8ώρου, ενώ προανήγγειλε πως θα βρει το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντί της. «Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο και να φέρουν συνθήκες γαλέρας ξανά στην κοινωνία μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν και σαφώς είναι συμβολική η σημερινή ημέρα και η απαρχή νέων κινητοποιήσεων», επισήμανε.

«Εάν οι μειοψηφίες νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό, μόνο διασπούν και φέρνουν τριγμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, κάνοντας την κυβέρνηση να τρίβει τα χέρια της», συνέχισε ο ίδιος σχολιάζοντας τη «διάσπαση δυνάμεων».

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, ενώ την ίδια μέρα συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και άλλα εργατικά σωματεία διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση, στις 18.00, στην πλατεία Ελευθερίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου