ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα και μήνυμα ελπίδας γιορτάστηκε το Πάσχα στην Μητρόπολη Δημητριάδος

με-λαμπρότητα-και-μήνυμα-ελπίδας-γιορ-610042

Με λαμπρότητα και με την ελπίδα και την αισιοδοξία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων, γιορτάστηκε το Πάσχα στην Μητρόπολη Δημητριάδος, παρά τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας.

Χθες, βράδυ της Αναστάσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έψαλε το «Χριστός Ανέστη» στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στις 9 το βράδυ, επί ειδικής εξέδρας, στο προαύλιο του Ναού, παρουσία πολλών πιστών, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων. Ενώπιον κλήρου και λαού ανέγνωσε το Αναστάσιμο μήνυμά του, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της ελπίδας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε πασχαλινά αυγά στο εκκλησίασμα.

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, παρουσία κληρικών και πιστών. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο στα ελληνικά, λατινικά, γαλλικά, αγγλικά, ρουμάνικα, γερμανικά και ισπανικά, καθώς και στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος της Αναστάσιμης ακολουθίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους για την πιστή τήρηση των μέτρων και της τάξης κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και ευχήθηκε σε όλους η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει «το πέρασμά μας από την δοκιμασία της πανδημίας στην ελεύθερη ζωή, μια αναστημένη εν Χριστώ ζωή»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου