Ηλεκτρονικά βιβλία στις επιχειρήσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-30, 13:38:59
Ηλεκτρονικά βιβλία στις επιχειρήσεις

Η μετάβαση στα νέα ψηφιακά δεδομένα συζητήθηκε σε ημερίδα για τις φορολογικές εξελίξεις

 

 

Η μετάβαση των Οικονομικών και Φορολογικών Διευθύνσεων από ένα παραδοσιακό σε ένα υβριδικό και ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας, η διεκδίκηση κινήτρων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και σημαντικές φορολογικές και νομολογιακές εξελίξεις στη φορολογία των επιχειρήσεων, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε διαδικτυακή ημερίδα. Την ημερίδα διοργάνωσαν η εταιρεία Deloitte και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εκδήλωσης στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Απριλίου, σε ψηφιακή μορφή, διημερίδα αναφορικά με τις τελευταίες φορολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το «παρών» έδωσε πλήθος εκπροσώπων των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την γνώμη των ειδικών για ορισμένα ζητήματα, τα οποία απασχολούν διαχρονικά τους οργανισμούς, στους οποίους ανήκουν.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας συζητήθηκαν καίρια ζητήματα, τα οποία αποτελούν διαχρονικά αναπόσπαστο μέρος της ατζέντας των οικονομικών συμβούλων των επιχειρήσεων.

Ο Στέφανος Τεντολούρης, υπεύθυνος Φορολογικού και Λογιστικού Τμήματος Γραφείου Βορείου Ελλάδος, ανέδειξε από πλευράς του την αξία των Ηλεκτρονικών Βιβλίων και το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί ομαλά η μετάβαση λογιστηρίων και οικονομικών διευθύνσεων από ένα παραδοσιακό σε ένα υβριδικό και ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας.

Παράλληλα ο Στέλιος Σμπυράκης, Tax Principal της Deloitte Ελλάδος, εστίασε στα κίνητρα και τις κρατικές ενισχύσεις για επενδύσεις στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 Επιπλέον ο Κωνσταντίνος Ρουμπής, Tax Parter της Deloitte Ελλάδος, ανέλυσε τις νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις στη φορολογία επιχειρήσεων και τις επιλογές των επιχειρήσεων για την αναδιάρθρωση της «Καθαρής θέσης» με τις αντίστοιχες φορολογικές προεκτάσεις. Εκτός από τα παραπάνω υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα χρήσης εταιρικού οχήματος για επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ δεν παρέλειψε να προβεί και σε έναν σύντομο απολογισμό των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του COVID 19 για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ Γιώργος Παπαγιάννης στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν δράσεις και μέτρα όπως η αξιοποίηση του φορολογικού πιστοποιητικού και της εφαρμογής του my DATA, η επίσπευση των επιστροφών στους ελέγχους και τις παραγραφές, η μείωση της προκαταβολής φόρου, η μείωση της προβεβαίωσης για την άσκηση ένδικων μέσων και η έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή φόρου εισοδήματος και για τα νομικά πρόσωπα».

Η Μαρία Τρακάδη, επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της Deloitte Ελλάδος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Φορολογική Διοίκηση κάνει εδώ και καιρό σταθερά βήματα προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και διαδικασιών της και σαφέστατα οι επιχειρήσεις δε μπορούν να παραμένουν αδρανείς. Θα πρέπει να ανασχεδιάσουν τις διαδικασίες τους χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογικά εργαλεία και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των ανθρώπων τους. Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση αυτή».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=