ΤΟΠΙΚΑ

Πάσχα σαν οικογένεια στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

πάσχα-σαν-οικογένεια-στον-ξενώνα-αστέ-611798

Θα ψήσουν, θα τσουγκρίσουν αβγά και θα φάνε όλοι μαζί στο μεγάλο… σπίτι τους

Σαν μία μεγάλη οικογένεια θα γιορτάσουν την Ανάσταση και την ημέρα του Πάσχα, οι φιλοξενούμενοι στους δύο Ξενώνες Αστέγων του Δήμου Βόλου, στη Νεάπολη και στην περιοχή της Αλλης Μεριάς. Στις δύο δομές της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ φιλοξενούνται αυτή την περίοδο συνολικά 18 άτομα που ζουν τον εφιάλτη της αστεγίας, από τη στιγμή που έμειναν χωρίς εργασία και άρα χρήματα για να ορίσουν μόνοι τους τις ζωές τους. Ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη, στους δύο ξενώνες, ράφια και ψυγεία έχουν γεμίσει με όλα τα καλά που χρειάζεται κάθε σπιτικό για να περάσει τις γιορτές.

Τις προηγούμενες ημέρες, υπάλληλοι της δομής φρόντισαν για την παράδοση στους ξενώνες τροφίμων, γλυκών, τσουρεκιών, αβγών, πιτών αλλά και του παραδοσιακού οβελία καθώς και άλλων κρεατικών που ζήτησαν οι ωφελούμενοι.

Το κατσικάκι θα μπει στον φούρνο για να ψηθεί και να φαγωθεί στο μεγάλο τραπέζι που θα στρωθεί ανήμερα του Πάσχα, με τους ωφελούμενους να ανταλλάσσουν ευχές, η επόμενη γιορτή να τους βρει στο δικό τους σπίτι, με μια δουλειά και τη ζωή τους στρωμένη.

«Η ατμόσφαιρα στον ξενώνα θυμίζει οικογένεια. Οι ωφελούμενοί μας θα περάσουν γιορτές με όλα τα καλά και ελπίζουμε του χρόνου τέτοιες ημέρες να βρίσκονται στο δικό τους σπιτικό», ανέφερε η κ. Χάλαρη.

40 Βολιώτες στη μοναξιά

Την ίδια ώρα, μόνοι και σε κατάσταση ανημποριάς θα κάνουν το δικό του Πάσχα, 40 Βολιώτες. Πρόκειται για ηλικιωμένους, ανήμπορους και ανάπηρους που δεν έχουν άλλον δικό τους άνθρωπο στον κόσμο και μολονότι έχουν το δικό τους σπίτι, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη σίτισή τους και γενικότερα την αυτοεξυπηρέτησή τους.

«Δεν θα ξεχάσουμε κανέναν. Το Μεγάλο Σάββατο, μολονότι η υπηρεσία δεν λειτουργεί, οι άνθρωποι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα βρεθούν στο πλευρό των 40 συνανθρώπων μας. Θα τους πάνε φαγητό για τρεις επιπλέον ημέρες, την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα αλλά και για την Τρίτη που θα είναι αργία μετά τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Εχουμε εξασφαλίσει πλήρες μενού. Κρέας με πατάτες, σαλάτα, φρούτο και γλυκό για κάθε μία από τις ημέρες των αργιών», σημειώνει η κ. Χάλαρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου