ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκα στις εισόδους –εξόδους στη Μαγνησία, έλεγχοι στα λιμάνια

μπλόκα-στις-εισόδους-εξόδους-στη-μαγ-611994

Σε πλήρη ισχύ τα μέτρα από Αστυνομία και Λιμενικό

Σε πλήρη ισχύ είναι τα αυξημένα μέτρα για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και την αποτροπή μετακινήσεων από νομό σε νομό. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας έχει μπλόκα στις εισόδους –εξόδους της πόλης και στα διόδια Πελασγίας, ενώ υπάρχει αυστηρός έλεγχος στα λιμάνια. Χθες οι έλεγχοι διενεργούνταν παρουσία του διευθυντή Αστυνομίας Μαγνησίας, Μιλτιάδη Αλεξάκη. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και για περίεργη κίνηση σκαφών, ακόμη και αποδράσεις με ελικόπτερα.

Ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κολούρης είπε: «Προσπαθούμε να διευκολύνουμε τον κόσμο. Αυτοί που νομιμοποιούνται να μετακινηθούν με τους αυστηρούς περιορισμούς, που ευχόμαστε να ισχύουν για τελευταία φορά.

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί τόσο στους κεντρικούς δρόμους, τις εθνικές οδούς και τα διόδια παραδρόμους όσο και στο εθνικό, τοπικό και επαρχιακό δίκτυο».

Η υλοποίηση του σχεδιασμού της ηγεσίας είναι σε εφαρμογή. «Εντατικοποιούνται οι δράσεις μας κάθε μέρα. Ο κόσμος που θα κινηθεί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος αυστηρά με τα προβλεπόμενα έγγραφα», σημείωσε.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται για λόγους εργασίας, με τα ανάλογα προσκομιζόμενα έγγραφα, υγείας με επίσης σχετικά έγγραφα από δημόσιες δομές και ιδιωτικά νοσοκομεία (όχι όμως και από ιδιώτη γιατρό), εφάπαξ για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, για μετάβαση σε κηδεία, ενώ έχει προβλεφθεί και η μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνία γονέων και τέκνων.

Επίσης, το Τμήμα Τροχαίας Βόλου θα έχει παρουσία με περιπολικά οχήματα και πεζούς τροχονόμους σε επίκαιρα σημεία που έχουν δώσει ατυχήματα το τελευταίο διάστημα.

«Η παρουσία μας θα είναι προληπτική αλλά και κατασταλτική όπου χρειάζεται», τόνισε ο κ. Κουλούρης διευκρινίζοντας: «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε ή να τιμωρήσουμε τον κόσμο. Αν θέλουμε και επιβάλλεται να μετακινηθούμε δεν πρέπει να οδηγούμε επιθετικά, ενώ απαιτείται να κάνουμε χρήση των μέσων ατομικής προστασίας, να μην οδηγούμε ποτέ έχοντας καταναλώσει οινοπνευματώδη ούτε να μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο», επισημαίνει.

Σε κάθε ταξίδι με τα μέσα της γραμμής υπάρχει έλεγχος από τους λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Απαγορεύεται σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας η μετακίνηση για λόγους εργασίας χωρίς να υπάρχει πρόσληψη του εργαζόμενου. Ακόμη, απαγορεύεται η επανένωση οικογενειών σε τόπους όπου δεν υπάρχει μόνιμη κατοικία αλλά οι γονείς βρέθηκαν για διάφορους λόγους.

Οι δύο τελευταίες κατηγορίες είναι που απασχολούν κατά κύριο λόγο και τους λιμενικούς, που αναγκάζονται να απαγορέψουν τις παράνομες μετακινήσεις.

Ελεγχος για την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό γίνεται και με πλωτά μέσα προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν περίεργη κίνηση σκαφών για λόγους αναψυχής.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εντοπιστεί κανένα σκάφος τουριστών ή επίδοξων επισκεπτών τόσο στον Παγασητικό όσο και πέριξ των νησιών των Σποράδων όπου γίνονται συνεχείς περιπολίες.

Συναγερμός έχει σημάνει και για τυχόν μισθωμένα ελικόπτερα για ταξιδιώτες με γερά πορτοφόλια που πιθανόν θελήσουν να ταξιδέψουν στα νησιά για τις εορτές του Πάσχα.

Εντούτοις, μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί το παραμικρό, αν και ο έλεγχος, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, γίνεται από την Πολιτεία από τους τόπους όπου θα ξεκινήσουν τέτοιες πτήσεις.

Όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν τα σχέδια πτήσης, που δεν είναι στα στοιχεία που μπορεί να έχει ένα αεροδρόμιο. Οι αερολιμένες γνωρίζουν μόνο τον αριθμό επιβατών. Όμως, όπως επισημάνθηκε, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας εμπίπτουν στους ίδιους κανονισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου