ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου: Φόβοι για διασπορά του ιού σε εργοστάσιο

συναγερμός-στην-α-βιπε-βόλου-φόβοι-γ-612168

Μαζικά τεστ στο προσωπικό μετά την επιβεβαίωση τεσσάρων θετικών κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει σε γνωστή βιομηχανία, που εδρεύει στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, καθώς επιβεβαιώθηκαν διαδοχικά τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό της παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι η διασπορά του ιού θα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς οι τρεις, από τους τέσσερις εργαζόμενους, πηγαινοέρχονταν στην εργασία τους με το λεωφορείο που έχει ναυλώσει για τη μεταφορά τους η εταιρεία. Καθημερινά στο λεωφορείο επιβιβάζονται περίπου 50 άτομα και από τις δύο βάρδιες, που μετακινούνται προς και από το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, χθες, Μεγάλη Πέμπτη, δόθηκε εντολή σε τουλάχιστον 15 εργαζόμενους, που θεωρούνται σε πρώτη φάση στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων, να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν κόλλησαν τον ιό ή όχι.

Με δεδομένο ωστόσο ότι η μετάδοση μπορεί να καταγραφεί μετά από μία τουλάχιστον εβδομάδα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα χρειαστεί και δεύτερος μοριακός έλεγχος, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ασφαλές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από τους τέσσερις εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί και βρίσκονται ήδη σε καραντίνα κατ’ οίκον, ο πρώτος φέρεται να κόλλησε τον ιό πριν από 20 ημέρες.

Τότε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη διεύθυνση του εργοστασίου για το συμβάν, ούτε έγινε ιχνηλάτηση και μοριακά τεστ για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά ή όχι, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.

Μόλις πριν από δύο μέρες διαπιστώθηκε ότι θετικοποιήθηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι σήμανε κόκκινος συναγερμός.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές αρχές. Ο ΕΟΔΥ έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να προλάβει τυχόν υπερμετάδοση που θα δημιουργούσε μία ακόμη υπερεστία μόλυνσης και μάλιστα σε χώρο εργασίας.

Στη συγκεκριμένη μονάδα απασχολούνται συνολικά περίπου 100 εργαζόμενοι.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εμμέσως πλην σαφώς αφήνουν αιχμές σε βάρος της εταιρείας.

Υποστηρίζουν ότι καθυστέρησε να ενημερώσει το προσωπικό για τα νέα θετικά κρούσματα.

Ανέφεραν επίσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως μόλις επιβεβαιώθηκε το αρχικό κρούσμα στον χώρο παραγωγής ενημέρωσαν σχετικά τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Ζήτησαν να γίνει σύσταση στην εταιρεία να διενεργείται συχνότερα τεστ κορονοϊού στο προσωπικό, καθώς επίσης να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως απολυμάνσεις χώρων, λεωφορείων κ.λπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου