ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για δωροδοκία υπαλλήλου μετά την καταγγελία του δημάρχου Βόλου

προκαταρκτική-για-δωροδοκία-υπαλλήλ-612196

Εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου μετά την καταγγελία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου περί ενδείξεων χρηματισμού δημοτικού υπαλλήλου στον Βόλο.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον Πταισματοδίκη Βόλου να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα. Η προκαταρκτική εξέταση διεξάγεται με διερευνώμενο αδίκημα τη δωροδοκία. Στο πλαίσιό της θα κληθεί να δώσει κατάθεση κάθε αρμόδιος.

Ο δήμαρχος Βόλου σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές Απριλίου κατήγγειλε υπόθεση διαφθοράς σε δημοτική υπηρεσία.

Οπως έγινε γνωστό, επιχειρηματίας από τον κλάδο της εστίασης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να του καταγγείλει περιστατικό υπαλλήλου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε μίζα για να προωθήσει υπόθεσή του. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε στο γραφείο του παρουσία μάρτυρα, που είναι αντιδήμαρχος, ενώ η συνάντηση βιντεοσκοπήθηκε προκειμένου στη συνέχεια να μην αμφισβητήσει ο επιχειρηματίας τα καταγγελλόμενα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση όπως αναφέρθηκε δεν είναι η μοναδική. Υπάρχει αναφορά για επιπλέον δύο αντίστοιχες υποθέσεις το τελευταίο δεκαήμερο, με φερόμενο πρωταγωνιστή τον ίδιο δημοτικό υπάλληλο.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, τρεις συνολικά επιχειρηματίες κλήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο να δώσουν χρήματα για υποθέσεις τους στον συγκεκριμένο δημοτικό υπάλληλο.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμη και δύο χρόνια πριν και ότι τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα.

Στην πρώτη από τις έξι περιπτώσεις – καταγγελίες που ήρθαν σε γνώση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, επαγγελματίας είχε σε εκκρεμότητα την άδεια καταστήματος εστίασης επί σειρά μηνών. Του ζητήθηκε να κάνει συγκεκριμένη μελέτη, καταβάλλοντας ποσό 500 ευρώ για να μπορέσει να εκδώσει άδεια λειτουργίας. Οταν οι υπογραφές έπεσαν διαπιστώθηκε ότι η μελέτη που συντάχθηκε ήταν… περιττή και επομένως τα χρήματα που δαπάνησε «αέρας».

Ο ίδιος ο υπάλληλος πάντως, αρνείται τις καταγγελίες. Παραμένει στη θέση του στον δήμο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα στη Δικαιοσύνη και να αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι βάσιμες. Σε βάρος του κινούνται παράλληλα πειθαρχικές διαδικασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου