Αιτήσεις για τις εξετάσεις για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-29, 20:30:23
Αιτήσεις για τις εξετάσεις για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Σύμφωνα με σημερινή Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκηρύχθηκαν οι Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ περιόδου 2021. Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των Εξετάσεων ορίζονται το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και η Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.
Το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά από την Τετάρτη 05/05/2021 και διαρκεί έως και την Τρίτη 11/05/2021 και ώρα 15.00.

Oι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω συστήματος καταχώρισης αιτήσεων, το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://kpg.it.minedu.gov.gr. Τονίζεται ότι η λήξη της προθεσμίας της υποβολής της αίτησης συμμετοχής (Τρίτη 11/05/2021 και ώρα 15.00) ισχύει για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από τον υποψήφιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής του για να λάβει μέρος στις Εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.
Ο Διευθυντής ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Χ. Σταχτέας επισημαίνει ότι ο υποψήφιος δεν απαιτείται να μεταβεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την υποβολή δικαιολογητικών και την οριστικοποίηση της αίτησής του, καθώς η όλη διαδικασία είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή και γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρισης των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις του ΚΠΓ και ο υποψήφιος λαμβάνει μέσω αυτού το «ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ» σε ηλεκτρονική μορφή.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=